h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • 92 yaşındaki manifaturacı, esnaflık konusunda ders veriyor

92 yaşındaki manifaturacı, esnaflık konusunda ders veriyor

Sinop'un Gerze ilçesinde 92 yaşındaki manifaturacı İzzet Güler, esnaflara örnek olacak bir ders verdi. 77 yıldır mesleğini devam ettiren Güler, esnafın düzgün konuşması, işini severek yapması ve müşteriyi aldatmaması gerektiğini vurguladı. Kendisinin babası ve ağabeyiyle birlikte çalıştığını anlatan Güler, yaşına rağmen çalışmanın kendisine iyi geldiğini söyledi. Gençlere de tavsiyelerde bulunan Güler, işlerini severek yapmalarını ve sanatla uğraşmalarını önerdi.

Sinop’un Gerze ilçesinde 92 yaşındaki manifaturacı İzzet Güler, diğer esnaflara ders vermek için, “Esnaf, dürüst olmalı, işini severek yapmalı ve müşteriyi kandırmamalı” şeklinde konuştu.

77 yıldır manifaturacılık yapan İzzet Güler, babasının esnaflığa başlama hikayesini ve yıllar içindeki değişimi anlattı. “Burada savaştan önce Rumlar yaşıyordu. Sonra mübadeleyle Rumlar buradan ayrıldı ve Türkler buraya yerleşti. Türkler zamanla esnaflığı benimsedi. Babam ilk olarak çiftçilik yapıyordu, ama sonra 1923-1924 yılları arasında manifaturacılık dükkanı açtı” diye açıkladı.

1932 doğumlu olan Güler, kendisinin 15-16 yaşlarında iş hayatına atıldığını ve babasının ardından kardeşiyle birlikte çalıştıklarını belirtti. Kardeşinin 2002’de vefat etmesinden bu yana tek başına dükkanı işlettiğini dile getiren Güler, “Esnaf dürüst olmalı, işini severek yapmalı ve müşteriyi kandırmadan çalışmalı. Biz yıllardır bu prensiplerle devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlerlemiş yaşına rağmen çalışma azmini kaybetmediğini ve çalışmanın kendisine iyi geldiğini söyleyen Güler, “Eve kapandığımda canım sıkılıyor. Ama dükkana geldiğimde rahatlıyorum. İnsanlarla konuşmak hoşuma gidiyor. Gücüm yettiği ve aklım erdiği sürece dükkana gelmeye devam edeceğim” dedi.

Son olarak gençlere tavsiyelerde bulunan Güler, “Bu dükkanı açtım ve severek yapıyorum. Gençler bir işi severek yaparlarsa başarılı olurlar. İşlerini sevmeden yapıyorlarsa boşuna çalışıyorlar, yazık oluyor. Gençlere tavsiyem, işlerini severek yapmaları” şeklinde konuştu.

Mahalleye su ulaşımı sağlayan 7 kilometrelik hat ile birlikte güneş enerjisi sistemi kuruldu!

Sıradaki haber:

Mahalleye su ulaşımı sağlayan 7 kilometrelik hat ile birlikte güneş enerjisi sistemi kuruldu!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.