h Dolar 34,0060 % 0.3
h Euro 37,8947 % 0.3
h Sterlin 44,9808 % 0.92
h Altın (Gr) 2.821,23 %0,42
h BIST100 %
a

Adana’da kafe ve restoranlara yönelik yapılan ‘Fiyat Listesi’ denetimi devam ediyor. Zabıta ekipleri, fiyat listesini iş yerlerinin önüne koymayanları cezalandırırken, listeyi asan esnaflar ve vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Ancak, fiyat listesini koymayan işletmeler, sipariş verdiklerini ancak siparişin kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte restoranlarda kapı önünde fiyat listesi zorunluluğu başladı. Kapılara asılan fiyat listesinin ayrıca masalarda da sipariş öncesi hazır olması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı, düzenlemeyle ilgili esnaf odalarını 1 Ocak’tan önce bilgilendirerek detayları paylaştı.

Ancak Adana’da bazı işletmeler hala fiyat listesini koymamış durumda. Çukurova Belediyesi zabıta ekipleri, Turgut Özal Bulvarı’nda fiyat listesi denetimi yaptı. Ekipler, işletmeleri tek tek kontrol etti ve fiyat listesini koymamış olan kafe ve restoranlara ihtar verdi.

Fiyat listesini koymayan esnaflar ise fiyat tabelası siparişini vermiş olsalar da yoğunluktan dolayı kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Zabıta ekipleri, işletmelere 1 hafta sonra tekrar kontrol yapacaklarını ve yine fiyat listesi olmazsa cezai işlem uygulayacaklarını belirtti.

Fiyat listesini koyan esnaflar ise karardan memnun olduklarını belirtti. İş yerinin önünde fiyat listesi bulunan kebapçı Yaşar Aydın, “Yeni yıl itibariyle fiyat listemizi iş yerimizin girişine koyduk. Bizim açımızdan da çok iyi oldu. İnsanlar da haklı, bazen masada yediğinle ödediğin farklı oluyordu. Bizim daha önce de masalarda menülerimiz vardı, ama artık böyle olması daha iyi. Ben memnunum. Kanun, liste asılacak diyor, o halde asılır. Herkes için bu çok iyi oldu” dedi.

Kararı yerinde bulan müşteri Saygın Türkmen ise “Aslında çok önceden olması gereken bir uygulamaydı. Zaten işletmelere gelen insanlar ne yiyeceklerini ve ne ödeyeceklerini biliyorlardı ama farklı fiyatlarla karşılaşılmaması açısından bu güzel bir uygulama oldu. Herkesin yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İşletmesine ihtar yazısı gönderilen Mustafa Öztaş ise listenin siparişini henüz almadıklarını belirtti. Öztaş, “Haberini almıştım ve reklamcıma söylemiştim ama ebat ve tasarım konusunda henüz karar veremedik. Ancak uyarıyı aldık ve hemen yaptıracağız” diye konuştu.

Adana’da “Fiyat Süreci” İncelemesi: “Listesi Olmayanlara Uyarı Verildi”

Sıradaki haber:

Adana’da “Fiyat Süreci” İncelemesi: “Listesi Olmayanlara Uyarı Verildi”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.