h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Ticaret Bakanlığı, sağlık turizmi alanında iş birliği yapacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Ticaret Bakanlığı, sağlık turizmi alanında iş birliği yapacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Ticaret Bakanlığı arasında sağlık turizmi alanında eğitim faaliyetlerini kapsayan bir protokol imzalandı. Bu protokol ile ALKÜ, sağlık turizmi eğitimi alan kurum ve kişilere sertifika verecek ve Türkiye genelinde hizmet verebilecek. Rektör Kenan Ahmet Türkdoğan, protokol sayesinde sektörde faaliyet gösteren profesyonellerin bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu eğitim programında temel sağlık turizmi bilgilerinin yanı sıra teşvik yönetimi, stratejik iş yönetimi, sigorta, pazarlama yöntemleri ve daha fazlası gibi konulara da değinilecek.

ALKÜ ile Ticaret Bakanlığı Arasında Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü İmzalandı

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Ticaret Bakanlığı, sağlık turizmi alanında eğitim faaliyetlerini kapsayan bir protokol imzaladı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez’in katıldığı törende imzalar atıldı. Sağlık turizmini geliştirmeye yönelik olarak gerçekleştirilen “Sağlık Turizmi Eğitimi Protokolü” ile ALKÜ, sağlık kurumları ve sağlık turizmi aracı kuruluşlarının personeline yönelik eğitimler düzenleyecek ve sertifika verecek.

ALKÜ Sağlık Turizmi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATUMER) Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu’nun koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan protokol kapsamındaki faaliyetler, sağlık turizmi lisansüstü programlarında ders veren akademisyenlerden oluşan bir kadro tarafından yürütülecek.

Rektör Türkdoğan, bu protokol sayesinde sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin bilgi ve beceri düzeylerini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Temel sağlık turizmi bilgisi yanı sıra teşvik yönetimi, stratejik iş yönetimi, sigorta, pazarlama yöntemleri, seyahat, hasta ilişkileri, iletişim ve insan kaynakları yönetimi gibi konuların derinlemesine ele alınacağı eğitim programı, sektörde çalışan ve çalışmayı düşünen kişilere yönelik sunulacak.

Sağlık turizmi alanında yetkinlikleri artırmayı hedefleyen bu protokol, Türkiye’deki sağlık kuruluşlarının ve turizm aracı kuruluşlarının kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Bu protokolün gerçekleştirilmesindeki desteği için Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Tarık Sönmez’e teşekkürlerini ileten Rektör Türkdoğan, sağlık turizmi sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

92 yaşındaki manifaturacı, esnaflık konusunda ders veriyor

Sıradaki haber:

92 yaşındaki manifaturacı, esnaflık konusunda ders veriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.