h Dolar 34,2057 % 0.23
h Euro 37,1137 % 0.23
h Sterlin 44,6526 % 0.38
h Altın (Gr) 2.981,95 %0,95
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Ankara’da Geleceğin Meslekleri Tartışıldı

Ankara’da Geleceğin Meslekleri Tartışıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı’ konulu çalıştay düzenledi. Çalıştayda, kadınların geleceğin mesleklerinde iş sahibi olmaları ve dijital dönüşümün önemi ele alındı. Çalışmanın sonuçları, istihdamın artırılması için önemli bir yol haritası oluşturacak. Proje, Avrupa Birliği'nin finansman desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı” adlı bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştay, Türkiye genelinde büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, KOBİ’ler, oda temsilcileri ve ulusal ve uluslararası resmi kurumların katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda, kadınların geleceğin mesleklerinde iş sahibi olmalarını teşvik etmek ve yerel yönetimlerde dijital dönüşümün önemini tartışmak amaçlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadın istihdamını desteklemeye odaklanan “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi” kapsamında “Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı” adlı bir çalıştay düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ev sahipliği yapılan çalıştaya, Türkiye’nin dört bir yanından büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, KOBİ’ler, oda temsilcileri ve ulusal uluslararası resmi kurumların temsilcileri katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, çalıştayda ortaya çıkacak sonuçların istihdamın artırılması için önemli bir yol haritası oluşturacağını belirtti. Bozkurt, “Geleceğin Meslekleri için İstihdam Oluşturma Projesi”nın en önemli faaliyetlerinden biri olan çalıştayda, mesleki eğitimlerin ihtiyaca ve amaca uygun bir şekilde dönüştürülmesinin yanı sıra dijital dönüşüme uygun olarak kursların yeniden yapılandırılması, kadın istihdamının artırılması ve kanuni düzenlemeler gibi konuların ele alındığını ifade etti.

Avrupa Birliği’nin finansman desteğiyle gerçekleştirilen projenin amacı, yerel yönetimlerin dijital ve teknolojik dönüşümüne uygun olarak iş gücündeki becerilerin geliştirilmesiyle istihdamın artırılmasıdır.

Güneydoğu’daki temel gıda ihracatçıları Dörtyol-Hassa projesine odaklandı

Sıradaki haber:

Güneydoğu’daki temel gıda ihracatçıları Dörtyol-Hassa projesine odaklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.