h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Çandır: Antalya tarım sektörü, desteklerden en iyi şekilde yararlanmalı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Çandır: Antalya tarım sektörü, desteklerden en iyi şekilde yararlanmalı

Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı Bilgilendirme Toplantısı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, destekleme programının başvuru tarihleri ve şartları hakkında bilgilendirme yapıldı. Ali Çandır, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, tarımsal desteklerden yeteri kadar faydalanılamadığını vurgulayarak, tarım sektöründeki yatırımların kolaylaştırılması için hibelerden faydalanmanın önemine dikkat çekti. Antalya Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal ise desteklerin 2006 yılından bu yana uygulandığını ve Antalya'nın bu süreçte 195 milyar TL'nin üzerinde destek aldığını belirtti. Desteklerin tarımın çeşitli alanlarında kullanılabileceğine dikkat çekildi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı Bilgilendirme Toplantısı, internet üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda, Kırsal Yatırımları Destekleme Programı’nın 3 Ocak-19 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurularını kabul edeceği ve hangi alanlarda başvuru yapılabileceği ile ilgili detaylı bilgiler aktarıldı.

“Tarımsal desteklerden yeterince faydalanamıyoruz”

ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı Bilgilendirme Toplantısı’nda konuştu. Çandır, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın bir dizi projeyi hibelerle destekleme imkanı sağladığını belirterek, “Program, modernizasyondan kaynaklarının etkin kullanımına, altyapının güçlendirilmesinden yenilenebilir enerjiye kadar birçok alanda destekler sunmaktadır” dedi. Çandır, toplantının amacının hibe programının detaylarını paylaşmak, projelere nasıl başvurulacağı konusunda bilgi vermek ve potansiyel yatırımcılara rehberlik etmek olduğunu ifade ederek, Antalya’nın tarımsal üretim ve ticaretinin gelişmesi için hibe programından en iyi şekilde yararlanmasını temenni etti. Ali Çandır, Antalya’nın tarımsal desteklerden yeterince faydalanamadığının altını çizerek, “Tarımla uğraşanların, işlerini kolaylaştıracak yatırımları yapabilmeleri için bu hibelerden yararlanmalarını diliyorum” dedi. Çandır ayrıca, Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Tarım Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini belirtti ve Tarım ve Orman İl Müdürü Fırat Erkal ile iş birliğinin devam etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Destekler Antalya’ya 195 milyar liranın üzerinde kaynak sağladı

Antalya Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı’nın 2006 yılından bu yana uygulandığını belirterek, Antalya’nın 195 milyar TL’nin üzerinde kaynak elde ettiğini açıkladı. Erkal, yeni modellerin uygulanacağı desteğin bu yıldan itibaren başlayacağını ve Antalya’dan daha fazla proje beklediğini ifade etti. Erkal, projelerin en kısa sürede onaylanması ve desteklenmesi için 19 Şubat’a kadar çok sayıda başvuru yapılmasını umut ettiğini söyledi. Antalya Ticaret Borsası ile tarımın gelişimi için iş birliği yapacaklarını belirten Erkal, “Antalya, tarım sektörüyle iç içe, güçlü bir borsaya sahip bir şanslı il” dedi.

GES ve drone gibi birçok alanda destekler sunuluyor

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, katılımcılara desteklerle ilgili bilgiler verirken, başvuru şartları ve değerlendirme sürecini açıkladı. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin başvurularını 19 Şubat’a kadar yapmalarının gerektiğini vurgulayan Kaş, sulama sistemlerinden soğuk hava depolarına, zeytin işleme tesislerinden tarım makinelerine, tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasından et işleme tesislerine, otomasyonlu sera sistemlerinden mantarhaneye, su ürünleri yetiştiriciliğinden jeomembran göletlere, güneş enerji sistemlerinden tarımsal amaçlı kullanılacak dronelara kadar birçok alanda desteklerin bulunduğunu aktardı.

Kabine toplantısında sunulacak olan çalışma ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme yapılması planlanıyor

Sıradaki haber:

Kabine toplantısında sunulacak olan çalışma ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme yapılması planlanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.