h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Antalya Ticaret Borsası, KKTC’ye yönelik önemli bir adım atıyor

Antalya Ticaret Borsası, KKTC’ye yönelik önemli bir adım atıyor

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve heyeti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret etti. Çandır, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve tarımsal üretimin artırılması hakkında bilgi verirken, Tatar da Türkiye ve KKTC arasındaki güçlü bağlara vurgu yaptı. ATB heyeti ayrıca Kıbrıs Türk Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, ticari iş birliğini daha da ilerletmek için görüşmelerde bulundu.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. ATB Başkanı Çandır, Tatar’a borsanın çalışmaları hakkında bilgi vererek tarımsal üretimi ve ticareti geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. Çandır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye için önemine dikkat çekerek her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı. Ayrıca Antalya ile Kıbrıs arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirten Çandır, 13. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’e Tatar’ı davet etti.

Tatar ise ATB heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek Türkiye ile olan bağlarını hatırlattı ve Türk iş insanlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilerlemesine katkıda bulunduğunu söyledi. Heyet, ziyaretin anısına coğrafi işaretli Döşemealtı halısı hediye etti.

ATB heyeti daha sonra Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti. ATB Başkanı Çandır, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz’e sıcak karşılaması için teşekkür ederek 13. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’te Kıbrıs’ın yöresel ürünlerini sergilemek istediklerini belirtti. Deniz ise Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın güçlü bir yapı olduğunu ve Kıbrıs’ın ekonomisini ve ticaretini geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti. İki başkan, ziyaretin anısına plaket takdiminde bulundu.

OSİAD’nın yeni başkanı Mehmet Atılgan oldu

Sıradaki haber:

OSİAD’nın yeni başkanı Mehmet Atılgan oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.