h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bakan Işıkhan: “(Bağ-Kur emekli prim gün sayının düşürülmesi) Orta Vadeli Plan’da hayata geçireceğiz”

Bakan Işıkhan: “(Bağ-Kur emekli prim gün sayının düşürülmesi) Orta Vadeli Plan’da hayata geçireceğiz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kurluların emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesiyle ilgili olarak "Orta Vadeli Plan’da hayata geçireceğiz" dedi. Ayrıca, bakan ev kadınlarına prim desteğiyle ilgili konunun orta vadede ele alınacağını ve refahta artış sağlandıktan sonra her şeyin daha iyi olacağını belirtti. İş Kanunu'yla ilgili de konuşan Işıkhan, işlemeyen maddelerin azaltılacağını ve basın çalışanlarının da yeni düzenlemelerden etkileneceğini açıkladı. Düzenlemelerin takvimi henüz belirlenmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilerinin prim gün sayısının düşürülmesi konusunda açıklamalarda bulundu. İşıkhan, “Orta Vadeli Plan’ın bir parçası olarak bu değişikliği hayata geçireceğiz” dedi. Bağ-Kur’la ilgili prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesine ilişkin soruya cevap veren Bakan Işıkhan, “Bu söz mutlaka yerine getirilecek ama bütçe disiplininden de taviz vermememiz gerekiyor. Ayrıca kadınlara prim desteği de gündeme alınacak” şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, ev kadınlarına prim desteği konusunun orta vadede ele alınacağını belirtti. Ayrıca, enflasyon hedefinin tutturulması ve refah seviyesinin artışıyla birlikte her şeyin daha da iyi olacağını dile getirdi.

İş Kanunu’yla ilgili de açıklamalarda bulunan Işıkhan, “İş Kanunu’nda işlemeyen maddeler azaltılacak” dedi. Hükümetin politika kurulunun önemli stratejiler geliştirdiğini ifade eden Bakan, 19 kanunla ilgili işlemeyen maddelerin azaltılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iş kanunundaki düzenlemelerin basın çalışanlarını da kapsayacağını ve tüm çalışanların haklarının korunacağını belirtti.

Konunun takvimine ilişkin ise henüz bir bilgi olmadığını ifade eden Bakan Işıkhan, hukuk politikalarının yapıldığı çalıştayların verimli olduğunu söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Hindistan’ın ticaret fırsatlarına odaklandı

Sıradaki haber:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Hindistan’ın ticaret fırsatlarına odaklandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.