h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bakan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin süper hızlı trenle 80 dakikaya düşeceğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasındaki seyahat süresinin süper hızlı trenle 80 dakikaya düşeceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek olan demiryolu projesinin ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını ve proje hedefinin 2028 yılında tamamlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattının da gündeme alındığını ve trenle Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya inmesinin hedeflendiğini ifade etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısı için son 21 yılda 1 trilyon 163 milyar 200 milyon TL yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'yi uluslararası bir aktarma merkezi haline getirdiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023'te yüzde 4-4,5 aralığında büyümesinin beklendiğini ve büyümenin daha çok üretim ve ihracatla ivmelenmesinin arzulandığını belirtti. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İsrail'in insanlık savaşı yürüttüğünü ve bu vahşetin bir an önce durması gerektiğini ifade etti.

Kalkınma Yolu Projesi Kapsamında Yavuz Sultan Selim Köprüsü Üzerinde Demiryolu İnşa Edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, İstanbul’un üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla diğer bölgelere de ulaşım yatırımlarının yapıldığını belirtti. Kalkınma Yolu projesinin kritik bir parçası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek olan demiryolu projesinin ihalesinin bu yıl içinde yapılacağını ve 2028’de hayata geçirilmesinin planlandığını ifade etti.

Ayrıca, Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesinin de gündeme alındığını söyleyen Bakan Uraloğlu, bu hattın güzergah uzunluğunun 344 kilometre olacağını ve saatte 350 kilometre hıza ulaşabileceğini dile getirdi. Trenle Ankara’dan İstanbul’a seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceğini belirten Uraloğlu, “milli maç 90 dakika, Ankara-İstanbul arası 80 dakika” sloganıyla beklenen projenin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ayrıca, Türkiye’nin hava ulaşım politikaları ve faaliyetleriyle dünyada hızlı bir şekilde gelişen ülkeler arasına girdiğini vurguladı. 2002 yılından bugüne kadar iç hat uçuşlarında büyük bir artış olduğunu belirten Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın küresel havacılıkta zirveye çıktığını ve Türkiye’yi uluslararası bir aktarma merkezi haline getirdiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarının ardından konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ise Türkiye ekonomisinin daha çok üretim ve ihracatla büyümesini arzuladıklarını belirtti. Avdagiç, enflasyonla mücadele ve kaliteli büyümeyi destekleyen doğru politikaların önemine dikkat çekerek, ihracatın artmasının umut verici olduğunu ifade etti.

Toplantıda ayrıca İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinildi. Şekib Avdagiç, İsrail’in Gazze’de başlattığı saldırının bir insanlık savaşına dönüştüğünü ve İsrail’in insan olmayı başaramadığını vurgulayarak, bu vahşetin bir an önce son bulmasını temenni etti. Ayrıca Avdagiç, bu katliamı gerçekleştirenlerin tarih ve yargı önünde hesap vereceklerine inandıklarını söyledi.

AESOB Başkanı Dere: Kredi Kartı Komisyon Oranlarının Düşürülmesi İçin Talepte Bulunuyor

Sıradaki haber:

AESOB Başkanı Dere: Kredi Kartı Komisyon Oranlarının Düşürülmesi İçin Talepte Bulunuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.