h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bakan Yardımcısı Duyurdu: iOS Cihazlarında Güvenlik Zaafı Tespit Edildi

Bakan Yardımcısı Duyurdu: iOS Cihazlarında Güvenlik Zaafı Tespit Edildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin, iOS işletim sistemine sahip cihazları etkileyen önemli bir güvenlik açığı tespit ettiğini açıkladı. Konuyla ilgili olarak Sayan, alınan tedbirler hakkında detaylı bilgi verirken, ulusal siber güvenlik önlemlerine vurgu yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, iOS mobil işletim sistemi kullanan kullanıcılara önemli uyarılarda bulundu. Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kamuoyunda gündeme gelen iOS cihazlarındaki güvenlik açıklarının ciddiyetini vurgulayarak, alınan önlemleri paylaştı. Sayan’ın ifadesine göre, iOS cihazlarındaki kritik açıklar, cihazların tam kontrolünün ele geçirilmesi ve kullanıcı verilerinin çalınma riskini taşıyor. Gerçekleştirilen çalışmalarda 16 adet komuta kontrol sunucusu tespit edilerek engelleme işlemi gerçekleştirildi ve USOM zararlı bağlantılar listesine eklendi. Ayrıca, 2203 Siber Olaylara Müdahale Ekibine (SOME) tehdide yönelik gerekli bilgiler iletilirken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Apple’dan açıklama talep edilmiş ve aynı zamanda soruşturma başlatılmıştır.

Sayan, uluslararası kamuoyu ile işbirliği yaparak gerekli önlemlerin hızla alınması konusunda hazır olduklarını belirtti. Küresel siber zafiyetlere karşı ciddi yaptırımların uygulanması gerektiğini vurgulayan Sayan, dijital izleme ve siber casuslukla mücadelenin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti. Bu çerçevede, iOS cihazlarını kullanan vatandaşlara, alınması gereken güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sayan’ın açıklamalarına göre, alınması gereken önlemler arasında iOS işletim sistemini güncellemek, iMessage ve FaceTime ayarlarını kontrol etmek, güçlü parolalar kullanmak, düzenli aralıklarla parolaları güncellemek, çok faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmek, şüpheli mesajlara dikkat etmek, güvenilir olmayan kaynaklardan uygulama indirmemek ve izinleri düzenli olarak kontrol etmek gibi maddeler yer almaktadır. Sayan, sürecin sonuna kadar takipçi olacaklarını ve USOM ekibine teşekkür ettiğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Duyurdu: iOS Cihazlarında Güvenlik Zaafı Tespit Edildi

Sıradaki haber:

Bakan Yardımcısı Duyurdu: iOS Cihazlarında Güvenlik Zaafı Tespit Edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.