h Dolar 34,0953 % 0.18
h Euro 38,0923 % 0.18
h Sterlin 45,3536 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,59 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Balık pazarlarında çeşit azalırken bolluk eksikliği yaşanıyor

Balık pazarlarında çeşit azalırken bolluk eksikliği yaşanıyor

Marmara Denizi'nde geçen hafta etkili olan fırtına sona erdi ve balık tezgahlarında çeşit arttı, fiyatlarda da düşüş gözlendi. Balıkçılar, bol çeşitli avla geri döndü ve İstanbul'da balık tezgahlarında çeşitlilik olduğu görüldü. Fiyatlar da geçen haftaya göre düştü. Balıkçılar, en çok istavrit ve hamsiye talep olduğunu belirtti. Hamsi fiyatları 200 liradan 150 liraya düştü ve havalar normale döndükçe fiyatlarda daha fazla düşüş bekleniyor. Palamut ise bu yıl nadir görülen balıklardan biri.

Marmara Denizi’nde bir süredir etkili olan fırtına sona erdi. Bu durum, balıkçıların hamsi, istavrit, çupra, levrek ve somon gibi farklı balık çeşitleriyle geri döndüklerini gösterdi. İstanbul’da, balık tezgahlarında bolluk olmasa da çeşitlilik açısından zenginlik gözlendi. Ayrıca, fiyatların da geçen haftaya kıyasla düştüğü gözlemlendi. Örneğin, Karaköy Balıkçılar Çarşısı’nda hamsinin fiyatı 150 lira, istavritin kilo fiyatı ise 150 lira olarak belirlendi. Balıkçı Mustafa Sancaktaroğlu, balık fiyatlarının normale döndüğünü ifade ederken, vatandaşların özellikle istavrit ve hamsiye talep gösterdiğini belirtti. Fiyatların düşmesi için balığın çeşitliliğinin artması gerektiğini umut etti. Diğer bir balıkçı olan Samet Balyemez, fırtınasız günlerde balıkların çeşitlendiğini ve balığın bollaştıkça fiyatların da düştüğünü dile getirdi. Hava koşullarının normale dönmesinin fiyatlara yansıdığını vurgulayan Balyemez, tüm balık çeşitlerinin tezgahlarda bulunabileceğini belirtti. Ancak bu yıl palamutun az olduğunu, hamsi ve istavritin en bol olduğunu da ekledi.

Kadın Girişimciler için El İşi Festivali’ne başvurular açıldı

Sıradaki haber:

Kadın Girişimciler için El İşi Festivali’ne başvurular açıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.