h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • BDDK Bildirgesi: Tasarruf Finansman Şirketleri Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikleri İnceleyin

BDDK Bildirgesi: Tasarruf Finansman Şirketleri Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikleri İnceleyin

Tasarruf Finansman Şirketlerine İlişkin Yönetmelikte Yapılan Değişiklik Resmi Gazete'de Yayımlandı: Kuruluş ve Faaliyet Esaslarına Yönelik Güncellemeleri İnceleyin.

BDDK Duyurusuyla Yürürlüğe Giren Yönetmelik Değişikliği: Tasarruf Finansman Şirketlerinin Faaliyetlerinde Yeni Dönem Başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan son duyuruya göre, “Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik,” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değişikliklerin temel amacı, finansman şirketlerinin faaliyetlerini sağlıklı ve risk odaklı bir yaklaşım çerçevesinde sürdürebilmeleri ve sektörde karşılaşılan sorunlara çözüm getirmektir.

Duyuruda belirtildiğine göre, tasarruf finansman sözleşmeleri kapsamında müşterilere yapılacak tahsisat ödemelerinde gecikmeye mahal verilmemesini teminen düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca, müşteri hak ve menfaatlerini koruma amaçlı olarak müşterilere bir defaya mahsus olmak üzere tasarruf finansman sözleşmesinin konusunu değiştirme hakkı tanınmıştır.

Yönetmelikteki diğer önemli değişiklikler arasında, finansman sınırlamalarına ilişkin oranların artırılması, hisseleri borsada işlem gören tasarruf finansman şirketlerinin pay edinim ve devirlerinde bankalar için uygulanan usul ve esasların benzerinin uygulanması, risk yönetimi faaliyetlerine yönelik usul ve esasların ilerleyen dönemde Kurul tarafından düzenleneceği hükmü yer almaktadır.

Söz konusu düzenlemelerle birlikte, şirketlerin emin bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için risk grupları tanımlanmış ve risk yoğunlaşmasını önlemek amacıyla finansmanlara ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Haberin devamında, şirketlere uyum sağlama konusunda tanınan geçiş süreci de vurgulanmıştır.

Merkez Bankası, 2024 Yılında Yılda 12 Defa Toplanacak

Sıradaki haber:

Merkez Bankası, 2024 Yılında Yılda 12 Defa Toplanacak

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.