h Dolar 34,1140 % 0.28
h Euro 38,0903 % 0.28
h Sterlin 45,3667 % 0.12
h Altın (Gr) 2.858,06 %1,03
h BIST100 9.972,14 %-0,03
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Belediye başkanı yüzde 60 zam alan işçilere destek verdi, omuzlarda taşındı

Belediye başkanı yüzde 60 zam alan işçilere destek verdi, omuzlarda taşındı

Yalova'nın Çiftlikköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı yüzde 60 artarak 31 bin 103 liraya yükseldi. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, işçilerin zammını kutlamak için coşkulu bir törenle karşılandı. Toplu sözleşme ile maaşların yanı sıra diğer sosyal haklar da büyük oranda artırıldı. Başkan Silpagar, işçilerin haklarını koruyacaklarını ve her zaman yanlarında olduklarını belirtti. İşçiler, yapılan anlaşma sonrasında büyük sevinç yaşadılar.

Yalova’nın Çiftlikköy Belediyesi’nde işçi maaşlarına yapılan zam sevinçle karşılandı. En düşük işçi maaşı yüzde 60 artışla 31 bin 103 lira olarak belirlendi. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, zammı kutlamak için belediye işçileri tarafından alkışlar ve meşalelerle karşılandı. İşçiler, başkanı omuzlara alarak zammı coşkuyla kutladı.

Çiftlikköy Belediyesi, Zirvekent AŞ ve Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme töreni büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Tören, Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlendi. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz ve Öz-Güven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç arasında imzalandı. İşçiler, başkanı meşaleler ve alkışlarla karşıladı ve onu omuzlara aldı. En düşük işçi maaşının 18 bin 477 liradan 31 bin 103 liraya çıkarılması büyük bir ilgi ve sevinçle karşılandı.

Başkan Silpagar, toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından yaptığı konuşmada, her zaman işçinin ve belediye çalışanlarının yanında olduklarını ve onların haklarını korumak için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı. Silpagar, en düşük işçi maaşının 31 bin 103 lira olarak belirlendiğini ve evli ve iki çocuklu işçiler için en düşük maaşın ise 33 bin 540 lira olduğunu söyledi.

Toplu sözleşme kapsamında maaşların yanı sıra diğer haklar da önemli ölçüde artış gösterdi. Askerlik yol harçlığı 5 bin TL’ye yükselirken, aile yardımı yüzde 49,5 artışla bin 728 TL, yemek ücreti yüzde 55’lik artışla 170 TL, yol ücreti yüzde 55’lik artışla 40 TL, yakacak parası yüzde 650 artışla 750 TL oldu. İzin yardımı 2 bin 500 TL’ye, kırtasiye yardımı 2 bin TL’ye çıkarıldı. Ayrıca toplu sözleşmede yer alan yeni maddeyle üniversitede yüksek lisans eğitimi alan çocuklara aylık bin 258 TL eğitim yardımı ödeneceği açıklandı. Saha çalışanlarına ise bin TL saha çalışma primi verilecek.

Bayram harçlıklarına da önemli artışlar yapıldı. Ramazan Bayramı için 5 bin TL, Kurban Bayramı için ise 10 bin TL olan bayram harçlıkları yüzde 900 artışla rakamları belirlendi. Yıllık ikramiye de artış göstererek 2024 yılı için 92, 2025 yılı için 112 olarak belirlendi. Ayrıca yıllık izin hakları, kıdem hakları ve süt izinleriyle ilgili güncellemeler yapıldı.

Toplu sözleşme töreninde konuşan Öz-Güven Sen Genel Sekreteri Hasan Koç, mutabakata varılarak imzalanan toplu iş sözleşmesinin çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti. Hak-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz ise Başkan Silpagar’ın çalışanların her zaman yanında yer aldığı için teşekkürlerini iletti. İmza töreninin ardından işçiler, Başkan Silpagar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Özkan, ORAN Kalkınma Ajansı’nın 3 ilde bin 200 projeye destek verdiğini açıkladı!

Sıradaki haber:

Vali Özkan, ORAN Kalkınma Ajansı’nın 3 ilde bin 200 projeye destek verdiğini açıkladı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.