h Dolar 35,2068 % 0.3
h Euro 36,7672 % 0.3
h Sterlin 44,3202 % 0.7
h Altın (Gr) 2.968,33 %1,32
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bodrum’da kayıp-kaçağı için 34 km yeni içme suyu hattı oluşturuldu

Bodrum’da kayıp-kaçağı için 34 km yeni içme suyu hattı oluşturuldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Bodrum'daki su sorunlarını çözmek için yeni içme suyu kaynaklarını sisteme dahil etme ve kayıp kaçağı önleme çalışmalarına devam ediyor. Kayıp kaçak oranı yüzde 30 azaldı ve 5,4 milyon ton tasarruf sağlandı. MUSKİ ekipleri, Devlet Su İşleri hattındaki patlaklara müdahale ederek su kaybını ve maddi zararı önledi. DSİ'ye 98 milyon TL ödeme yapıldı ve hatta meydana gelen patlakların tamiri için 80 milyon TL harcandı. Hukuki süreç tamamlanana kadar MUSKİ tarafından projeler hazırlandı ve güney isale hattının hidrolik düzenleme çalışmaları başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Bodrum’da yaşanan su sorunlarını çözmek amacıyla uzun bir süredir çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar arasında yeni içme suyu kaynaklarını sisteme dahil etmenin yanı sıra kayıp kaçağı önlemeye yönelik çalışmalar da bulunuyor.

Büyükşehir ekipleri, Bodrum’da 2014 yılından bu yana 340 bin metre yeni içme suyu hattı döşeyerek kayıp kaçak oranını yüzde 30 düşürdü. Bu tasarrufla birlikte Gümüşlük, Koyunbaba ve Yahşi Mahalleleri gibi birçok bölgeye içme suyu sağlandı. Ayrıca, ekipler DSİ ana isale hattında meydana gelen arızalara da müdahale ederek, yaklaşık 6 milyon metreküp su kaybı ve 80 milyon TL maddi kaybı önledi.

MUSKİ ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, bu hatlarda kusurlu olan HDPE tip boruların değiştirilerek yaklaşık 10 bin 340 metrelik kısımın yenilendiği ve yeni hatlarda hiç arıza oluşmadığı tespit edildi. Ancak, DSİ tarafından yapılan hattın su taşıma kapasitesinin yetersiz olduğu belirtiliyor, çünkü Bodrum nüfusu yaz aylarında bile 1 milyon kişiye ulaşmaktadır.

Diğer bir konu ise MUSKİ’nin DSİ’ye ödediği 98 milyon TL ve patlakların tamiri için harcanan 80 milyon TL. Mahkeme tarafından hatların hatalı olduğu tespit edilmesine rağmen hukuki süreç henüz tamamlanmamıştır. Bu sürecin tamamlanmasını beklerken, MUSKİ tarafından projeler hazırlanmış ve DSİ’den onay istenmiştir. Onayın alınmasının ardından Bitez Mahallesi’nde Güney İsale Hattı (Bitez-Akyarlar Arası) hidrolik düzenleme çalışmalarına başlanmıştır.

Bu çalışmalarla birlikte Bodrum’da yaşanan su sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atılmıştır.

İş yeri kiralarında uçuk fiyat artışı sonunda son buldu

Sıradaki haber:

İş yeri kiralarında uçuk fiyat artışı sonunda son buldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.