h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Boğaziçi Lüferi coğrafi işaret tescil belgesini aldı

Boğaziçi Lüferi coğrafi işaret tescil belgesini aldı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yapılan başvuru sonucunda, Boğaziçi Lüferi adlı balığın coğrafi işaret tescili gerçekleşti. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Boğaziçi Lüferi'nin İstanbul mutfağının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, tescilin İstanbul'un kültürüne ve marka değerine katkı sağlayacağını söyledi. İstanbul Coğrafi İşaret Konsorsiyumu'nun desteğiyle gerçekleştirilen çalışmaların ardından Boğaziçi Lüferi için hazırlık sürecinin tamamlandığını açıklayan Avdagiç, İTO adına Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde tescilin gerçekleştiğini ifade etti. İTO olarak İstanbul'un potansiyel coğrafi işaretli ürünlerinin tespiti ve tesciline yönelik çalışmaların artık daha büyük bir heyecanla devam edeceğini belirtti.

İstanbul Ticaret Odası’nın başvurusu sonucunda, “Boğaziçi Lüferi” için coğrafi işaret tescili alındı. İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’un unutulmaz lezzeti Boğaziçi Lüferi’nin tescili, şehrin kültür zenginliğine ve marka değerine olumlu katkı sağlayacak” dedi. İstanbul Coğrafi İşaret Konsorsiyumu ile yapılan çalışmalar sonucunda, “Boğaziçi Lüferi” için hazırlık süreci tamamlandı ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi. Bundan sonra İstanbul Ticaret Odası, şehrin diğer potansiyel coğrafi işaretli ürünlerinin belirlenmesi ve tescil işlemlerine heyecanla devam edecektir.

Beytüşşebap’ta çiftçiler, devlet tarafından %50 hibe destekli projeler hakkında bilgilendiriliyor.

Sıradaki haber:

Beytüşşebap’ta çiftçiler, devlet tarafından %50 hibe destekli projeler hakkında bilgilendiriliyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.