h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Bulunmaz Bursa Kumaşı Artık Coğrafi İşaret Taşıyor

Bulunmaz Bursa Kumaşı Artık Coğrafi İşaret Taşıyor

Bursa havlusu, üretiminin üç asır önce Bursa'da başladığı ve dünyada bilinir hale geldiği pamuklu bir kumaş olarak coğrafi işaret tescili aldı. Tescil sonucunda Bursa havlusu, Bursa'nın tescilli ürünleri arasında yer alacak. Havlu, doğal ürünler kullanılarak üretilmekte olup, dayanıklı ve suyu emme özelliğine sahiptir. Bursa Ticaret Borsası, Bursa havlusunun markalaşması için önemli bir adım attı. Bu haberimizde, Bursa havlusunun dokuma süreci, özellikleri ve ilgisi hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

Bursa havlusuna coğrafi işaret tescili verildi

Bursa havlusu, Bursa Ticaret Borsası’nın yaptığı başvuru sonucunda coğrafi işaret tescili alarak Bursa’nın tescilli ürünleri arasına girmeyi başardı. Üç asır önce Bursa’da üretilmeye başlanan Bursa havlusu, dayanıklılığı ve su emicilik özelliğiyle biliniyor. Kara tezgahlarda el emeği ile dokunan bu özel ürün, Osmanlı sarayındaki tanıtımının ardından dünya çapında ün kazandı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan alınan coğrafi işaretle birlikte Bursa havlusunun markalaşma süreci tamamlanmış oldu.

Bursa havlusu, üstten vuruşlu dokuma tezgahlarında tamamen doğal pamuk ipliği kullanılarak üretiliyor. Desensiz veya bitkisel desenlerle süslenebilen bu özel ürün, eski tip kara tezgahlarda dokunarak tarihi bir değer kazanıyor. Dayanıklılığı sayesinde uzun yıllar kullanılabilen Bursa havlusu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bursa Kapalı Çarşı’da ise bu ürüne olan talep oldukça yüksek.

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Bursa havlusunun markalaşmasında önemli bir adım attıklarını belirterek, bu ürünü dünya çapında tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Bursa’nın tarihine yakışır bir şekilde üretilen Bursa havlusu, şehrin marka değerlerini korumak adına büyük bir öneme sahip. Coğrafi işaret tescili ile birlikte Bursa havlusunun değeri daha da artacak ve turizme katkı sağlayacak.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Fındık Mamulleri İhracatı Rekor Kırdı: 1 Milyar Doların Üzerinde

Sıradaki haber:

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Fındık Mamulleri İhracatı Rekor Kırdı: 1 Milyar Doların Üzerinde

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.