h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Çalışanlarınızın sağlığını tehlikeye atmamalısınız

Çalışanlarınızın sağlığını tehlikeye atmamalısınız

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Başkanı, endüstriyel yemek sektöründeki "merdiven altı" işletmelerin tağşiş tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Tağşişli ürünlerin insan sağlığına zarar verebileceğine dikkat çeken Başkan, çözüm önerileri arasında endüstriyel yemek firmalarına devlet desteği ve müşterilere menü analizi yapma çağrısı da bulundu. Doğru işletmelerin kâr etmek zorunda olduğunu vurgulayan Başkan, tüketicilerden sağlıklı ve güvenilir işletmelere yönelmelerini istedi. Dayanışma ve bilgi paylaşımının da önemine değindi.

Gıda üreten işletmelerin toplum sağlığı ile doğrudan ilişkili olduğunu vurgulayan Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez, endüstriyel yemek sektöründeki “merdiven altı” işletmeler hakkında bir uyarı yaptı. Başkan Dönmez, merdiven altı işletmelerden yemek satın alanların karşılaşabileceği en büyük tehdidin tağşiş olduğunu belirtti ve tağşişli ürünlerin uzun vadede insan sağlığına zarar verebileceği konusunda uyardı.

Başkan Coşkun Dönmez, tağşişle mücadele için çözüm önerilerini sıraladı. Endüstriyel yemek firmalarının devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade etti ve bu desteklerin vergi indirimi, yatırım teşviki ve denetimlerin artırılması şeklinde olması gerektiğini dile getirdi. Dönmez, endüstriyel yemek sektörünün müşterilerine de seslenerek, satın aldıkları menülerin analiz ettirilmesini önerdi. Anormal düşük fiyatlı menülerin sağlıklı olamayacağının altını çizen Dönmez, “Ne yediğinize dikkat edin. Kendiniz ve çalışanlarınızın sağlığını riske atmayın. Anormal düşük fiyat teklifleri tağşiş tehlikesine yol açabilir. Size anormal düşük fiyatla gelen işletmelerin yemeklerini mutlaka analiz ettirin” şeklinde konuştu.

Dönmez, sektörde doğru iş yapan işletmelerin ayakta kalabilmek için kar etmek zorunda olduğunu hatırlatarak, tüketicilerin bilinçli tercihler yaparak sektöre destek olmalarının önemine vurgu yaptı. Başkan Dönmez, “Sağlıklı ve güvenilir yemek hizmeti sunan işletmelere öncelik vermelerini rica ediyoruz. Ancak bunu yaparak sağlıklı ürünler tüketebilirsiniz. Kimse maliyetinin altında satış yapamaz. Size çok düşük fiyatla menü sunanların da bunu başaramayacağını bilmenizi isterim” dedi.

Son olarak, sektörde faaliyet gösteren işletmeler arasındaki dayanışma ve bilgi paylaşımının önemine de değinen Dönmez, “Sektörümüzü daha sağlıklı ve sürdürülebilir hale getirmek adına birbirimizle işbirliği içinde olmalıyız. Tüketicilerimizden de sağlıklı yemek tercihlerine öncelik vererek bilinçli bir şekilde alışveriş yapmalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Petrol Ofisi Grubu, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan yeni uygulamasıyla dikkat çekiyor

Sıradaki haber:

Petrol Ofisi Grubu, zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan yeni uygulamasıyla dikkat çekiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.