h Dolar 34,0711 % 0.14
h Euro 38,0991 % 0.14
h Sterlin 45,3641 % -0.01
h Altın (Gr) 2.833,85 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • “Çarşı, elektrik üretimine adım atıyor!”

“Çarşı, elektrik üretimine adım atıyor!”

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yabancılar Çarşısı'nın çatısına 2,5 MW gücünde bir güneş enerjisi santrali kurdu. Proje tamamlandıktan sonra 1 ay içinde elektrik üretimine başlayacak. Güneş enerjisi kavramlarına önem veren belediye, çarşıda yapılan düzenlemelerle esnafa daha iyi bir ortam sunmuş oldu. Yapılan panel kurulumlarıyla birlikte 19 bin metrekarelik çatı alanı kullanılarak bin 500 hanenin tüketimine denk gelen elektrik üretimi sağlanacak. Proje, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından örnek bir proje olarak değerlendirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Yabancılar Çarşısı’nda gerçekleştirdiği Güneş Enerji Santrali (GES) projesini tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Yabancılar Çarşısı GES projesinin inşa çalışmalarının tamamlandığını ve 1 ay içinde elektrik üretimine başlayacağını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji kavramlarına büyük önem vermektedir. Bu kapsamda Yabancılar Çarşısı’nda gerçekleştirdiği çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, çarşının çatısına Güneş Enerji Santrali kurma kararı aldı. Çarşının çatısı, sandviç panel levhalarıyla kaplanarak yeniden düzenlendi ve esnafa daha nezih bir ortam sağlandı. 19 bin metrekarelik bir yüzey alana sahip olan GES projesi, 2.5 MW güce sahiptir. Proje kapsamında 5 bin 760 panelden oluşan GES kurulumu kısa sürede tamamlandı. Resmi işlemler tamamlandıktan sonra GES, YEDAŞ aracılığıyla elektrik üretimine başlayacak ve bin 500 hanenin tüketimine denk gelen elektrik üretecektir.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin tamamlanmasıyla ilgili olarak “Çok önem verdiğimiz bir projeyi daha tamamladık. Yabancılar Çarşısı’nın çatısına 2.5 MW gücünde güneş enerji santrali kurduk. Panel kurulumları tamamlandı. İnşa çalışmaları tamamlanan Yabancılar Çarşısı GES projesi 1 ay içinde elektrik üretimine başlayacak” şeklinde konuştu.

Başkan Altıkulaç, 45 milyon TL değerindeki kapalı pazaryerinin fotoğraflarını paylaştı

Sıradaki haber:

Başkan Altıkulaç, 45 milyon TL değerindeki kapalı pazaryerinin fotoğraflarını paylaştı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.