h Dolar 34,0429 % -0.07
h Euro 37,8996 % -0.07
h Sterlin 45,0685 % -0.11
h Altın (Gr) 2.796,49 %-0,21
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Çiftçilere, organik tarım uygulamaları için bordo bulamacı dağıtıldı

Çiftçilere, organik tarım uygulamaları için bordo bulamacı dağıtıldı

Düzce İğneler köyünde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü projesi kapsamında, toplam bin 580 kilo bordo bulamacı üreticilere dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, organik tarımın yaygınlaşmasına öncülük edecek çiftçilere destek veriliyor. Dağıtım töreninde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, projenin ilçede ilk defa uygulandığını ve organik tarım açısından önemli bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Projede yer alan üreticilere, beyan ettikleri fındık alanına göre bin 580 kilo Bordo Bulamacı dağıtıldı.

Düzce’de Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesiyle Bin 580 Kilo Bordo Bulamacı Üreticilere Dağıtıldı

DÜZCE(İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle Düzce’de organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında toplam bin 580 kilo bordo bulamacı üreticilere dağıtıldı.
Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı İğneler köyünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi ile üreticiler destekleniyor.
Organik tarımın yaygınlaşması için kullanılacak olan bordo bulamacının dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, İlçe Müdürü Bünyamin Ali, İğneler Köyü Muhtarı Selahattin Bulut, teknik personel ve üreticiler katıldı.
İl Müdürü Esra Uzun, “İlimizde organik tarımın yaygınlaşması için yürütülen proje kapsamında İğneler Köyü’nde bin 580 kilo bordo bulamacını organik tarıma öncülük edecek çiftçilere dağıtacağız. Bu proje, 50 fındık üreticisiyle yaklaşık bin 250 dekar alanda gerçekleşmektedir. İlçemizde ilk defa organik tarım projesi uygulanmış ve organik tarım açısından iyi bir örnek teşkil etmiştir” dedi.
Törende yapılan konuşmaların ardından projede yer alan üreticilerin çiftçi kayıt sisteminde (ÇKS) beyan ettikleri toplam fındık alanına göre bin 580 kilo bordo bulamacı, protokol üyeleri tarafından üreticilere verildi.

Balıkesir’de simit fiyatları yükseldi: 12,5 TL

Sıradaki haber:

Balıkesir’de simit fiyatları yükseldi: 12,5 TL

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.