h Dolar 34,1140 % 0.28
h Euro 38,1240 % 0.28
h Sterlin 45,4098 % 0.22
h Altın (Gr) 2.857,83 %1,02
h BIST100 9.962,83 %-0,13
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Disider, gelecek yıl için vizyonunu açıkladı! 2023 yılındaki gelişmeleri mercek altına aldık.

Disider, gelecek yıl için vizyonunu açıkladı! 2023 yılındaki gelişmeleri mercek altına aldık.

Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, yeni yıl öncesi açıklanan yeni asgari ücretin çalışanlar ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti. Akbaş, ayrıca işveren kesiminin yükünün azaltılması gerektiğini ve destek beklediklerini ifade etti. Yerel seçimlere de değinen Akbaş, oy uğruna ülke ekonomisini sıkıntıya sokacak vaatlerden uzak durulması çağrısında bulundu.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan bir dernek binasında yapılan basın toplantısında, Diyarbakır Sanayici ve İş Dünyası Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, 2023 yılında Türkiye’de ve bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Akbaş, yeni yıl öncesinde açıklanan yeni asgari ücretin çalışanlar ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti ve artışın çalışanları mağdur etmemek için gösterilen çabayı takdir ettiklerini belirtti.

Akbaş, işveren olarak çalışanların refah seviyelerinin yüksek olması ve kazançlarının artması yönünde her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Kendi çalışanlarının yanında olmayı sürdüreceklerini vurgulayan Akbaş, 2023’ün zorlu bir yıl olduğunu ve acı olayların yaşandığı bir dönem olduğunu ifade etti. 2023’te yaşanan sıkıntıları yaşamamak ve 2024 yılının ülke için hayırlı olmasını dileyerek, tüm insanlara sağlıklı ve mutlu yıllar diledi. Ayrıca, ekonomik zorluklara rağmen açıklanan yeni asgari ücretin çalışanlar ve ülke için hayırlı olmasını temenni ettiklerini söyledi. Asgari ücrete yapılan artışın önemli olduğunu ve çalışanları mağdur etmemek için gösterilen çabayı takdir ettiklerini belirtti.

Akbaş, işveren kesiminin yükünün azaltılması gerektiğini ifade ederek, hükümetten destek talep ettiklerini söyledi. Yükselen ham madde ve enerji fiyatlarına bağlı olarak artan maliyetlerin üreticileri zorladığını belirten Akbaş, yatırımların teşvik edilmesi, büyüme potansiyelinin artırılması, rekabet gücünün güçlendirilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılması için destek politikalarının önemli olduğunu vurguladı. Akbaş, enflasyonla mücadelede istenilen seviyede olunmadığını ancak alınan tedbirlerin kıymetli olduğunu belirterek, atılan adımların 2024 yılında devam etmesi halinde istenilen seviyeye gidileceğine inandıklarını ifade etti. Tecrübeli bir hükümetin iş başında olmasının iş dünyası ve kamuoyunun güvenini artırdığını söyledi ve yaşanan sıkıntıların en kısa sürede çözüleceğine inandıklarını belirtti.

Akbaş, yerel seçimlerde hiçbir siyasetçinin ülke ekonomisini sıkıntıya sokacak vaatlerde bulunmaması gerektiğini söyleyerek, umutlarının ehil ve liyakat sahibi adayların yarışacağı ve sağduyunun hakim olacağı bir seçim olduğunu dile getirdi. Yetkinlik, liyakat ve demokratik bir ortamın yerel seçimlerde ön planda tutulması gerektiğini belirten Akbaş, tüm siyasi partilere popülist söylemlerden ve ülke ekonomisini sıkıntıya sokacak vaatlerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlerde tüm adaylara başarılar dileyerek, seçimlerin ülkeye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu, 5. Dönem Gala Programını düzenledi.

Sıradaki haber:

TOBB Konya İl Genç Girişimciler Kurulu, 5. Dönem Gala Programını düzenledi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.