h Dolar 34,0959 % 0.2
h Euro 38,1153 % 0.2
h Sterlin 45,3256 % -0.05
h Altın (Gr) 2.833,31 %0,15
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Diyarbakır’da 442 iş yerine cezai işlem uygulandı

Diyarbakır’da 442 iş yerine cezai işlem uygulandı

Diyarbakır'da Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2024 yılında yürürlüğe girecek olan fiyat etiketi yönetmeliği için denetimler gerçekleştirdi. 2023 yılında yapılan denetimlerde 16 bin 973 iş yerinden 442'sine cezai işlem uygulandı. Yönetmelik kapsamında yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmelerin fiyatları açık bir şekilde gösterme zorunluluğu bulunuyor. Denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Diyarbakır’da Fiyat Etiketi Denetimleri Yapıldı: 442 İş Yerine Cezai İşlem Uygulandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Ticaret Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe alınan fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında kentte denetimlerde bulundu. 2023 yılında denetlenen 16 bin 973 iş yerinden 442’sine cezai işlem uygulandı.

Esnaf ve tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarların korunması ve olası mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetlemelerde, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmeler kontrol edildi. Ekipler, uyarı ve bilgilendirmelere rağmen yönetmeliğe uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Abdülaziz Arı ve Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, denetimlere katılarak işletme sahiplerine ve müşterilere fiyat etiketi yönetmeliği hakkında bilgi verdiler. Zabıta Şube Müdürü Abdülaziz Arı, 2023 yılında sıkı bir denetim gerçekleştirerek 16 bin 973 işyerini denetlediklerini ve bu denetimler sonucunda 442 iş yerine cezai işlem uygulandığını dile getirdi.

Arı, yiyecek-içecek hizmeti veren işletmeler başta olmak üzere, iş yeri girişinde ve masalarda müşterilerin görebileceği bir yerde fiyatları bulundurma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, “Ticaret İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışmamız var. İş yerlerinde yaptığımız denetimlerde, kapı girişinde fiyat tarife listesi var mı yok mu, masaların üzerinde aynı şekilde bulunduruluyor mu? Bulundurmayan işyerlerine gerekli cezai işlem uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.

Yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmelerin düzenlemelere uygun olarak fiyat listelerini kapı önüne koymalarının gerektiğini vurgulayan Arı, denetimlerin sıkı bir şekilde devam edeceğini belirtti.

ANFAŞ’ın yapı kullanım izni çalışmalarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Sıradaki haber:

ANFAŞ’ın yapı kullanım izni çalışmalarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.