h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde faaliyet gösteren Hacıbaba Pastaneleri, tatlı sektöründe 35 yılı aşkın süredir ün yapmış bir markadır. Bu marka, geçtiğimiz aylarda 3 milyon dolarlık bir yatırımla açılan yeni fabrikasıyla Avrupa’ya açılmayı hedefliyor. Yaklaşık 800 çalışanı olan bu fabrika, ülke ekonomisine büyük bir istihdam sağlamaktadır.

Hacıbaba Pastaneleri, Ar-Ge çalışmalarının devam ettiği Avrupa’ya tescilli Diyarbakır kadayıfı ve soğuk baklavasını ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir projeye imza atıyor.

Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, yeni açılan fabrikanın her biriminde 200’e yakın personelin çalıştığını belirtiyor ve sadece tatlı üretimi değil, usta yetiştirme konusunda da çalıştıklarını vurguluyor.

Elaldı, Avrupa’da franchise talepleri olduğunu ve bunun için Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüklerini söylüyor. Hacıbaba Pastaneleri, bölgede uygun fiyatlarla kaliteli ürün sunarak bir öncü olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda Arap ülkeleri, Doğu ve Batı Avrupa ülkelerinden franchise talepleri alan marka, Avrupa ve Ortadoğu’ya açılmayı hedefliyor.

Fabrikada yeni işe başlayan Sultan Özgün, Yılmaz Elaldı’ya iş imkanı sağlandığı için teşekkür ederken, daha önce pasta şefi olarak çalışan Sinan Turfan ise gençleri mesleğe teşvik etme amacıyla eğitim verip sahaya sürdüklerini ifade ediyor.

Hacıbaba Pastaneleri, uzun yıllardır sektörde hizmet veren bir marka olarak, yeni fabrikası ve hedefleriyle ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Park halindeki bir kamyonette patlama meydana geldi

Sıradaki haber:

Park halindeki bir kamyonette patlama meydana geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.