h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Emlakçı Nuri Koç, Ev Sahipleriyle İşbirliği Yaparak Kiraları Yükselten Fason Emlakçıları Eleştiriyor

Emlakçı Nuri Koç, Ev Sahipleriyle İşbirliği Yaparak Kiraları Yükselten Fason Emlakçıları Eleştiriyor

Kırşehir'de emlakçı Nuri Koç, yetki belgesi olmayan "fason" emlakçıların ev sahipleriyle anlaşarak konut ve iş yeri kira bedellerini yükselttiğini söyledi. Emlakçılar arasındaki bu tartışmalarda ev sahipleri ve kiracıların büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Koç, yetki belgesi olmayan ve fason olarak adlandırılan emlakçılara müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Bu emlakçılar ev sahipleriyle anlaşıp yüksek kira bedelleriyle vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşlar da gelir durumlarına uygun ev arayışına giriyor.

Kırşehir’deki bir emlakçı olan Nuri Koç, “fason” olarak adlandırılan, emlak danışmanlığı yetki belgesi olmayan emlakçıların, ev sahipleri ile anlaşarak konut ve iş yeri kira bedellerini yükselttiğini söyledi.

Emlakçı Nuri Koç, konut kiralarında ev sahipleri ve kiracılar arasında sorunların yaşandığını belirterek, “Emlakçılar üzerinde denetimler arttırılmalı, yetki belgesi olmayan ve bizim “fason” olarak adlandırdığımız emlakçılara müdahale edilmeli. Fason emlakçılar, ev sahipleri ile birlikte çalışarak kira fiyatlarını yükseltiyor. Vatandaşlar da yüksek kira bedelleriyle mağdur oluyor. Fason emlakçılar, ucuz komisyon için vatandaşları da mağdur ediyor. Geçen yıl bin-bin 500 lira değerindeki dairelere 7-8 bin lira, 3-4 bin lira değerindeki dairelere ise 10-15 bin lira gibi rakamlar istiyorlar. Yetkililerin fason emlakçılara müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

Vatandaş Mustafa Yıldız ise yüksek kiralar karşısında, gelir durumlarına uygun ev aradıklarını dile getirdi.

Adana’nın ünlü tatlıcısı her gece kalabalığı sel alıyor

Sıradaki haber:

Adana’nın ünlü tatlıcısı her gece kalabalığı sel alıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.