h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Et ve Yumurta Üretimi İle Beyaz Ette Önemli İlerleme!

Et ve Yumurta Üretimi İle Beyaz Ette Önemli İlerleme!

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, il genelinde yıllık 62 bin ton beyaz et ve 87,4 milyon sofralık yumurta üretiminin yapıldığını belirtti. İldeki kanatlı sektörünün önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Uzun, sağlıklı ve güvenilir gıdaların sürdürülebilir olması adına önemli adımlar atıldığını söyledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kanatlı üretimi yapan yetiştiricilerin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, il genelinde yıllık 62 bin ton beyaz et ve 87,4 milyon adet yumurta üretimi yapıldığını belirterek ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını söyledi. Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki ticari kanatlı işletmelerine yönelik bir sektör toplantısı düzenledi. Toplantıda, Düzce’deki kanatlı üretiminin mevcut durumu ve geleceği hakkında yetkililerle birlikte Düzce Kanatlı Hayvan Yetiştiricileri Derneği, Akçakoca Beyaz Et Üreticileri Birliği ve yetiştiriciler bilgi alışverişinde bulundu. Esra Uzun, Düzce’de bulunan 360 kanatlı hayvan işletmesinin önemli bir rol oynadığını belirterek, “Kanatlı sektörü ülkemizin hayvancılığında büyük bir paya sahip. Yıllık 62 bin ton beyaz et ve 87,4 milyon adet sofralık yumurta üretimi ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Ayrıca bir işletmede damızlık kanatlı yetiştiriciliği yapılıyor ve yıllık 10 milyon adet damızlık yumurta üreterek kuluçka işletmelerine sevk ediliyor. Kanatlı veri tabanı sayesinde hayvan girişleri, yumurta çıkışları ve civciv sevkleri daha kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor.” diye konuştu. Uzun, sağlıklı ve güvenilir gıdaların sürdürülebilir olmasına yönelik önemli adımlar atıldığını ve İl Müdürlüğü olarak kanatlı üretimi yapan yetiştiricilerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Çiftçilere, organik tarım uygulamaları için bordo bulamacı dağıtıldı

Sıradaki haber:

Çiftçilere, organik tarım uygulamaları için bordo bulamacı dağıtıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.