h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Evde ürettiği sabunlar, gelir elde etmesine imkan sağlıyor

Evde ürettiği sabunlar, gelir elde etmesine imkan sağlıyor

Mersinli doğal sabun üreticisi Tülin Evren, pandemi sürecinde evinde başladığı hobisini büyükşehir belediyesinin desteğiyle farklı illere ve yurt dışına pazarlamayı başardı. Evren, doğal ve kimyasal katkı maddesi olmayan sabunlarının büyük ilgi gördüğünü ve belediyenin stantları sayesinde markasını dünyaya duyurmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Evren, belediyenin kadınlara desteğinin kendisini ve çevresindeki kadınları gururlandırdığını ifade etti.

Mersin’de evinde hobi olarak üretim yapmaya başladığı doğal sabunları, arkadaşlarının tavsiyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile satışa sunan Tülin Evren, markasını farklı şehirlere ve ülkelere tanıtmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde ürünlerini farklı illerde ve yurt dışında pazarlayabilen Tülin Evren, evde hobi olarak başladığı üretim serüvenini anlattı. İlk olarak hobisini gelire dönüştüren ve daha sonra belediyenin düzenlediği etkinliklerde stant açarak bir marka haline gelen Evren, festivallerden birçok organizasyona katılarak markasını dünyanın dört bir yanında tanıtmanın mutluluğunu yaşıyor. Son olarak, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Mersin Trafik Parkı’nda stant açan Evren, belediyenin düzenlediği etkinliklerde kazanç sağlamaya devam ediyor.

Pandemi sürecinde evde sabun üretimine başladığını belirten Evren, önce online olarak sabun üretimi eğitimi aldığını ve ardından da uygulamalı olarak eğitimlerle profesyonel bir adım attığını söyledi. İlk başlarda sadece bir hobi olarak üretim yaptığını ve daha sonra yakın çevresinin teşvikiyle satışa başladığını ifade eden Evren, “Kullananlar çok memnun kalıyor. İçerisinde tamamen doğal malzemeler bulunuyor, kimyasal katkı maddeleri ve yapay renkler kullanmıyorum. Tamamen doğal ve cilt ve saça faydalı. Ticaret hiç aklımda yoktu. Yakın arkadaşlarımın ‘bunu satmalı, herkese tanıtmalısın’ demesiyle satışlar ufak ufak başladı. Sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile yolumuz kesişti. Belediye, üretici kadınlara büyük destek oluyor. Üretici kadın stantlarında yer almaya başladım. Mersin sahilinde, Tarsus’ta ve ilçelerde stantlar açılmaya başlandı. Ben de katılmaya başladım ve ismimi yavaş yavaş duyurmaya başladım” dedi.

Tülin Evren, Türkiye’nin farklı illerinde müşterilerinin olduğunu ve daha sonra yurt dışına açıldığını belirtti. Kullanan herkesin çok memnun kaldığını ve geri dönüşlerin olumlu olduğunu vurgulayan Evren, yoğun talep aldığını ve satışların iyi gittiğini söyledi. Belediye ile tanışmanın kendisi için bir dönüm noktası olduğuna değinen Evren, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, benim için maddi ve manevi açıdan büyük bir destek oldu. Bu desteğin getirisi de çok güzel oldu. Tarsus’ta ve Mersin’de düzenlenen festivallere katılıyorum. Uluslararası Tarsus Festivali’ne de katıldım. Bu yıl festival Şahmeran temasıyla gerçekleşti ve ben de katıldım. Güzel geçti, sonuçları iyi oldu ve memnunum” şeklinde konuştu.

Büyükşehir belediyesinin kadınlara destek olmasının gurur verici olduğunu belirten Evren, “Benim gibi birçok kadın var. Kendini belki de gösteremeyen ve evde üretim yapan kadınlar. Belediyenin desteğiyle evde üretim yapmaktan atölyelere geçen arkadaşlarım var ve onlar adına çok mutluyum, güzel ve gurur verici bir durum” ifadelerini kullandı.

Aralık Ayında Bütçemiz 842,5 Milyar TL Açık Verdi

Sıradaki haber:

Aralık Ayında Bütçemiz 842,5 Milyar TL Açık Verdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.