h Dolar 34,1128 % 0.28
h Euro 38,1365 % 0.28
h Sterlin 45,4580 % 0.33
h Altın (Gr) 2.867,27 %1,36
h BIST100 9.926,03 %-0,50
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Finans ve ekonomi gündemi üzerine DOSABSİAD’ın değerlendirmesi

Finans ve ekonomi gündemi üzerine DOSABSİAD’ın değerlendirmesi

DOSABSİAD Yönetim Kurulu, ekonomi ve finans konularını ele aldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda, 2024 yılı beklentileri ve orta vadeli programlar üzerinde duruldu. Saadet Büyük, ekonomik büyüme ve enflasyon dengesinin zor olduğunu vurgulayarak, doğru stratejiler belirlemenin önemli olduğunu söyledi. Büyük, 2024'teki riskler arasında zayıf talep, yüksek enflasyon ve finansman maliyetinin yer aldığını ifade etti. DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel ise eşit rekabet koşullarının sağlanması gerektiğini ve sürdürülebilir büyüme için istikrarlı kur politikalarının önemli olduğunu belirtti.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu, Yayıncı ve Finansal Danışman Saadet Büyük’ün katılımıyla düzenlediği toplantıda ekonomik ve finansal konuları ele aldı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) tarafından gerçekleştirilen toplantıda, 2024 yılı beklentileri ve orta vadeli programlar masaya yatırıldı.

Yönetimin politikalarına uyarak belirlenen stratejilerle büyümeyi desteklemek, işsizliği azaltmak, enflasyona karşı mücadele etmek ve fiyat istikrarını sağlamak önemli bir görev haline geldi. Saadet Büyük, ekonomik büyüme ve enflasyon arasındaki dengeyi sağlamanın yöneticiler için zor bir durum olduğunu belirtti.

Yeni yılın, kurdan kaynaklı büyük dalgalanmaların yaşanmayacağı düşüncesiyle 2023 kadar zorlu geçmeyeceği öngörülüyor. Ancak 2024’te zayıf iç ve dış talep, yüksek enflasyon ve finansman maliyeti gibi zorluklarla başa çıkmak gerekecek. Büyük, bu zorluklarla başa çıkmak için doğru stratejiler ve orta vadeli programlar belirlenmesi gerektiğini söyledi.

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel ise sanayici iş insanlarının beklentilerini ve destek taleplerini paylaştı. Rekabet koşullarının iyileştirilmesi ve üretim iştahının artması için büyüme ve enflasyon arasındaki denge sağlanmalıdır. Ayrıca, 2024 ihracat hedeflerine ulaşabilmek için küresel pazarlarda eşit rekabet şartlarının sağlanması önemlidir. Sürdürülebilir büyüme ve istikrarlı kur politikaları, sanayicilerin karar alma süreçlerinde kritik bir rol oynamaktadır.

Bu toplantıda ele alınan konular, ekonomiyi desteklemek ve enflasyonla mücadele etmek için orta vadeli programlar önemli bir rol oynayacaktır. Ayrıca, enflasyon baskılarının kontrol altına alınması ve iş dünyasına güven verilmesi gerekmektedir.

Turkcell, enerji tasarrufunda daha iddialı bir hedef belirledi

Sıradaki haber:

Turkcell, enerji tasarrufunda daha iddialı bir hedef belirledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.