h Dolar 34,0816 % 0.15
h Euro 38,1569 % 0.15
h Sterlin 45,3424 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,21 %0,12
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Galericiden “İkinci el araç satın almak için en uygun zaman” önerisi

Galericiden “İkinci el araç satın almak için en uygun zaman” önerisi

Galerici Ahmet Yurtlu, 2024 yılında ikinci el otomobil piyasasının toparlanacağını belirtti. Yurtlu, geçtiğimiz aylarda otomotiv sektöründe yaşanan düşüşün ardından fiyatların gerilediğini söyledi. Ancak 2024 yılında daha istikrarlı bir pazarın oluşması bekleniyor. Yüksek faiz oranları ve bankaların kredi vermemesi alım gücünü etkilediği için fiyatların arttığını ifade eden Yurtlu, fiyatların 2024 yılında oturacağını düşündüğünü söyledi. Ocak ayı itibarıyla ise fiyatlarda ufak artışlar yaşandığı gözlendi ve önümüzdeki dönemde fiyatların daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi fahiş fiyat artışlarının olmayacağı belirtiliyor.

Galerici Ahmet Yurtlu, yeni yılın başlamasıyla birlikte bayilerin sıfır araç kampanyalarının sona erdiğini ifade ederek, ikinci el araç satın almanın şimdi tam zamanı olduğunu söyledi.

İkinci el otomobil piyasasını değerlendiren Galerici Ahmet Yurtlu, 2024 yılının ikinci el piyasası için toparlanma yılı olacağını belirtti. Yurtlu, “2024 yılında ikinci el piyasasında bir miktar toparlanma bekliyoruz. Son 5-6 aydır otomotiv sektöründe ciddi bir düşüş yaşadık. Hem araç satışlarının durması hem de bazı araçlarda fiyatların yüzde 15 ile 25 arasında gerilemesi oldu. Bu durumun sebepleri var. Önceden beklenenden çok daha hızlı bir artış yaşanmıştı. Piyasa bu durumu düzeltti. Ancak 2024 yılında biraz daha stabil, oturmuş bir piyasa bekliyoruz. Bunun için yüksek faiz oranları, bankaların kredi vermemesi ve vatandaşların alım gücünün etkilenmesi gibi etkenler önemli. Çünkü araç fiyatları ciddi miktarlara ulaştı. Bugün orta halli bir araç bile yaklaşık 1 milyon liranın üzerinde. Bunun finansmanı da zorlaştı. Bu yüzden daha sakin bir dönem bekliyoruz” dedi.

Yurtlu, 2024 yılında fiyatların da stabil hale geleceğini belirterek, ikinci el araç fiyatlarında artışlar yaşandığını dile getirerek, “Ocak ayı itibarıyla fiyatlarda küçük çaplı artışlar görmeye başladık. Bunun sebebi bayilerin satışlarını tamamlayıp hedeflerini tutturmak adına yaptıkları kampanyaların sona ermesi oldu. Bu kampanyaların bitmesiyle bazı araçlarda yüzde 10-15, en azından yüzde 5 oranında bir artış yaşandı. Bu durum ikinci el piyasasını da etkiledi. Ocak ayının başında bunu gözlemledik. Yavaş yavaş fiyatların arttığını görüyoruz. Bu süreci doğru değerlendirmek gerekiyor. Kısa vadede araç almak isteyenler biraz daha hızlı davranmalı. Çünkü kış modundan çıkıldığı bu dönemde fiyatların biraz daha yükseleceğini düşünüyoruz. Geçen yıllarda yaşanan aşırı artışları beklemiyoruz. Ancak enflasyon etkisi ve kampanyaların sona ermesiyle fiyat düzenlemelerinin yeniden geleceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

MAGİNDER Genel Başkanı Karademir: “Bu şehir daha güçlü bir şekilde yeniden ayağa kalkacak”

Sıradaki haber:

MAGİNDER Genel Başkanı Karademir: “Bu şehir daha güçlü bir şekilde yeniden ayağa kalkacak”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.