h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Gayrimenkul danışmanı Şule Duman 2024 kira artış hızını analiz etti

Gayrimenkul danışmanı Şule Duman 2024 kira artış hızını analiz etti

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının konut kiralarını etkileyebileceğini belirtti. Konut kiraları için belirlenen üst sınır yüzde 25 olarak açıklanırken, iş yeri kira oranları yüzde 53,86 olarak belirlendi. Duman, konut kiralarındaki bu sınırın ev sahipleri ve yatırımcılar için fırsatlar doğurabileceğini söyledi. Kira gelirinden memnun olmayan ev sahiplerinin satış yapabileceğini ve bu durumun emlak piyasasını hareketlendirebileceğini ifade etti. Yatırımcılara tavsiyesi, ev sahiplerinin satışa çıkardığı evlerin değerlendirilmesi ve gelecekte kazanç sağlamalarıdır.

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon rakamlarının kiraları da etkileyeceğini belirtti. Konut kiraları için belirlenen üst sınırın yüzde 25 olduğunu söyleyen Duman, bu durumun emlak piyasasında satış hareketliliği yaratabileceğini ifade etti.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine göre konut ve iş yeri kira artışlarını etkileyen TÜFE oranları da belirlendi. Konut kiraları için üst sınır yüzde 25 olarak belirlenirken, iş yeri kiralarında ise bu oran yüzde 53,86 olarak açıklandı. Şule Duman, konut kiralamalarında uygulanan yüzde 25’lik üst sınırın vatandaşlar için olumlu bir durum olduğunu söyledi. Aynı zamanda ev sahipleri ve yatırımcılar için yeni fırsatların ortaya çıkabileceğini ifade eden Duman, daha yüksek gelir elde etmek isteyen ev sahiplerinin konut satışlarına yönelebileceğini belirtti.

Duman, “TÜİK’in açıkladığı aralık ayı enflasyon oranlarıyla birlikte 2024 Ocak ayı kira artış oranları da belirlendi. Konut kiralarında üst sınır yüzde 25 olarak belirlenirken, iş yerlerinde bu oran yüzde 58,86 oldu. Konut kiralarındaki üst sınır, kiracılar için ferahlatıcı bir durum olacakken, yatırımcılar kiradan elde ettikleri gelirden memnun olmayabilir. Bu durumda nakit ihtiyacı olan ev sahipleri, kira geliri yerine ev satışlarını tercih edebilirler. Bu da emlak piyasasının hareketlenmesine ve yatırımcıların kazanç elde etmesine olanak sağlayabilir. Kira geliri her zaman değerli bir ek gelir kaynağı olacaktır. Bu dönemde yatırımcılara tavsiyem, nakit ihtiyacı olan evlerin değerlendirilmesi ve gelecekte daha fazla kazanç sağlamalarıdır” şeklinde konuştu.

EGİAD Üyeleri, Yurt Dışında Fon ve Teknoloji Yatırımları Konusunda Bir Araya Geldi

Sıradaki haber:

EGİAD Üyeleri, Yurt Dışında Fon ve Teknoloji Yatırımları Konusunda Bir Araya Geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.