h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Gluten içermeyen ürünler, yeni yönetmelikle daha kolay elde edilebilecek

Gluten içermeyen ürünler, yeni yönetmelikle daha kolay elde edilebilecek

Zincir marketlerde, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik glütensiz ve özel gıda ürünleri satışı zorunlu hale geldi. Çölyak hastaları ve glüten intoleransına sahip olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla zincir marketler, glütensiz ürünlerin bulunabileceği özel reyonlar açacak. Bu karar sayesinde glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitleri daha kolay ve yaygın bir şekilde tüketiciye ulaşacak. Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı Ahmet Demir, yeni yönetmeliği memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, glütensiz ürünlerin daha da erişilebilir hale geleceğini ifade etti. Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise bu kararın, çölyak hastalarının ürünlere erişimindeki sıkıntıları ortadan kaldıracağını ve çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, zincir marketler, glütensiz ürünler başta olmak üzere ihtiyaca yönelik özel reyonlar açarak önemli bir eksikliği gidermeye yardımcı olacak.
Çölyak Vakfı’nın Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği temasların olumlu sonuçlanmasıyla birlikte zincir marketlerde tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünü satışı zorunlu hale geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, zincir marketler, glütensiz ürünler başta olmak üzere ihtiyaca yönelik özel reyonlar açarak önemli bir eksikliği gidermeye yardımcı olacak. Çölyak hastaları ve glüten intoleransına sahip bireyleri yakından ilgilendiren bu kararla birlikte glütensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitlerinin daha fazla tüketiciye ulaşması bekleniyor.
“Çölyak hastaları ve glütensiz beslenme tercih edenler için önemli bir adım”
Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vakfın yürüttüğü görüşmeler sonucunda ortaya çıkan yeni yönetmeliği olumlu karşıladıklarını belirtti. Demir, “Bu karar, çölyak hastaları ve glütensiz beslenme tercih edenler için önemli bir adım. Bu sayede glütensiz ürünlerin daha kolay erişilebilir hale gelmesini bekliyoruz. Tüketicilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir hamle yapmıştık. Daha sonra vakıf ve derneklerle işbirliği yaparak Sinangil Gluten Yok markasını tüketicilerle buluşturduk. Hızlı bir şekilde daha fazla raf alanı kaplamak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu değerli kararı alan Ticaret Bakanlığı’na ve sürece katkıda bulunan vakfa teşekkür ediyorum” dedi.
Glütensiz ürünlere erişim imkanı arttı
Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi ise kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Büyük zincir marketlerde glütensiz ürün reyonlarının olmadığını ve bu marketlerde bile bir paket glütensiz ekmeğe ulaşmanın zor olduğunu belirtti. Glütensiz ürünlere erişimi kolaylaştıran bu önemli yönetmeliğin resmi gazetede duyurulmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Beşikçi, çölyak hastalarının okullarda, hastanelerde, kamu ve özel kuruluşlarda glütensiz ürünlere ulaşabilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi.

Kiğılı, Mogul Kayakçısı Deniz Paçacı’ya destek veriyor

Sıradaki haber:

Kiğılı, Mogul Kayakçısı Deniz Paçacı’ya destek veriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.