h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Goldman Sachs: Türkiye’deki enflasyon, beklentilerden daha hızlı bir şekilde gerileme eğiliminde olabilir

Goldman Sachs: Türkiye’deki enflasyon, beklentilerden daha hızlı bir şekilde gerileme eğiliminde olabilir

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para arzını azaltma hızı göz önünde bulundurulduğunda, enflasyonun beklenenden daha hızlı düşebileceği öngörülüyor. Rapor, enflasyonun yüzde 42,6 olan öngörülere kıyasla yıl sonunda yüzde 30 seviyelerine kadar inebileceğini belirtiyor. Banka, enflasyonun hızla düşmesi durumunda, politika faizini indirebileceği ve bunun da Türk Lirası üzerinde baskı oluşturmadan gerçekleşebileceği görüşünü iletiyor.Başlık: Goldman Sachs: Türkiye'de Enflasyon Beklenenden Hızlı Düşebilir Haber: ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın yayımladığı rapora göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasadaki para arzını azaltma hızı göz önünde bulundurulduğunda, enflasyonun beklenenden daha hızlı gerileyebileceği öngörülüyor. Rapor, enflasyonun yüzde 42,6 olan öngörülere kıyasla yıl sonunda yüzde 30 seviyelerine kadar inebileceğini aktarıyor. Goldman Sachs'a göre, enflasyonun hızlı düşmesi durumunda, TCMB politika faizini indirebilecek ve Türk Lirası üzerinde baskı oluşmadan bu adımı atabilecek.

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye’de enflasyonun beklenenden daha hızlı düşebileceğini öngördü. Bankanın Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ekonomi analistlerinin yayımladığı rapora göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para arzını azaltma hızı göz önüne alındığında, enflasyonun yıl sonuna kadar yüzde 30 seviyelerine inebileceği belirtildi. Bu oran, öngörülen yüzde 42,6’lık enflasyonla karşılaştırıldığında dikkat çekici bir düşüş olarak değerlendirildi.

Raporda ayrıca, TCMB’nin bu ay politika faizini 250 baz puan artıracağı tahmininde bulunuldu ve politika faizinin yüzde 45’e çıkabileceği ifade edildi. Goldman Sachs’ın önceden yaptığı tahmin ise yüzde 42,5 olarak kaydedildi. Rapora göre, enflasyondaki hızlı düşüşle birlikte TCMB’nin yılın ortasından itibaren politika faizini indirmeye başlayabileceği ve bunu TL üzerinde baskı oluşturmadan gerçekleştirebileceği belirtildi.

Raporda, “Enflasyonun beklentilerden daha hızlı düşmesinin büyük bir negatif çıktı açığı gerektirmediği” görüşüne dikkat çekilerek, piyasaların enflasyondaki düşüşe ilişkin erken gevşeme riskini düşük fiyatladığı vurgulandı.

Bursa Çimento’nun Genel Müdürü Osman Nemli görevinden istifa ettiğini açıkladı

Sıradaki haber:

Bursa Çimento’nun Genel Müdürü Osman Nemli görevinden istifa ettiğini açıkladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.