h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • İstanbul’un trafiği için “iş dünyası”ndan gelen öneriler

İstanbul’un trafiği için “iş dünyası”ndan gelen öneriler

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine önemli katkı sunacak Toplu Ulaşım Yasası hazırlığına destek vereceklerini açıkladı. Avdagiç, İstanbul'un ulaşımın başkenti olması gerektiğini vurgulayarak, toplu taşımada yaşanan sorunların İstanbul'daki yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini belirtti. Ayrıca Avdagiç, Harem otogarının yerine daha modern ve kullanışlı bir otogarın inşa edilmesi gerektiğini ifade etti. Lojistik sektörüne ilişkin meslek yüksekokulu açılmasının gençlere yeni iş alanları sağlayacağını ve sektörlere istihdam sağlayacağını da söyledi. Avdagiç, araç muayene istasyonlarının sayısının artırılması ve yenilenebilir enerji ile çalışan çekici, gemi, tren, uçak gibi yatırımlara teşvik sistemi oluşturulması gerektiğini önerdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul’da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine önemli katkı sunacak Toplu Ulaşım Yasası hazırlığına İTO olarak gereken desteği vermeye hazırız. Bu yasanın büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İTO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katıldığı İTO Ocak ayı Meclis toplantısında, İstanbul iş dünyasının ulaştırma ve altyapı konusundaki taleplerini dile getirdi.

Avdagiç, İstanbul’un dinamik bir şehir olduğunu ve ihtiyaçlarının her gün, nüfusu gibi arttığını belirtti. Avdagiç, “Bu nedenle vurgulamak isterim ki, İstanbul tarihin, turizmin, ticaretin, finansın, sporun, kültürün başkenti ve merkezi olacaksa, hepsinden önce ulaşımın başkenti olmak zorunda. İstanbul için ‘sürdürülebilir ulaşım’ politikası uygulanması, bu hedeflere ulaşmak için şart” dedi.

“Toplu taşıma İstanbul’daki yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor”

Avdagiç, Toplu Ulaşım Yasası hazırlığına memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Avdagiç, “İstanbul, hem yerli hem de yabancı ziyaretçileri ağırlayan bir şehir. Toplu taşıma imkanlarındaki sorunlar ve yolcu hakları, İstanbul’daki yaşam kalitesini doğrudan etkiliyor. İTO olarak, İstanbul’da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine katkı sağlayacak bu yasa hazırlığına destek vermeye hazırız. Bu yasanın büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Avdagiç, özellikle Anadolu yakasında bulunan Harem otogarının konum ve fiziki imkanlarının sektör ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz olduğunu ifade ederek, “Harem otogarı yerine Anadolu yakasında tüm firmalarımızın ve yolcularımızın hizmet alabileceği modern, kullanışlı ve bütüncül bir otogar tesis edilebilir. Aynı şekilde Avrupa yakasında da düzenlemeye ihtiyaç var” sözlerini dile getirdi.

Avdagiç, lojistik sektörüne yönelik meslek yüksekokullarının açılması girişimlerinin halihazırda yapıldığını belirtti ve bu okulların hızla faaliyete geçmesinin hem gençlere yeni iş imkanları sunacağını hem de sektörlerin ihtiyaç duyduğu istihdamı sağlayacağını vurguladı.

Şekib Avdagiç, araç muayene istasyonlarının sayısının artırılması, yük taşımacılığı yapan araçlara özel muayene istasyonlarının oluşturulması ve bu istasyonların pazar günleri de tam kapasite ile hizmet vermesi gerektiği önerisini dile getirdi.

Avdagiç, Türkiye’nin küresel anlamda bir lojistik merkezi olmasına katkı sağlamak amacıyla, AB Yeşil Mutabakatı ile uyumlu olarak, yenilenebilir enerjiyle çalışan çekici, gemi, tren ve uçak gibi araçlar için teşvik sistemi oluşturulmasının faydalı olacağını da ifade etti.

Boğaziçi Lüferi coğrafi işaret tescil belgesini aldı

Sıradaki haber:

Boğaziçi Lüferi coğrafi işaret tescil belgesini aldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.