h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kabe ve Beyaz Saray’da kullanılan ünlü Elazığ vişne mermeri resmi olarak koruma altına alındı

Kabe ve Beyaz Saray’da kullanılan ünlü Elazığ vişne mermeri resmi olarak koruma altına alındı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan vişne rengi ve damarlı yapıya sahip mermer, dekoratif amaçlarla kullanılıyor ve 60 ülkeye ihraç ediliyor. Bu mermer, Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adaları'nın yanı sıra birçok lüks mekanı süslemiştir. Elazığ vişne mermeri, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurulmuş ve coğrafi işaret tescil belgesi almıştır.

Elazığ’ın Alacakaya ilçesinde üretilen ve dünya genelinde 60 ülkeye ihraç edilen vişne renkli, damarlı yapıya sahip mermer tescillendi. Vişne mermeri, dekoratif amaçlar için yoğun talep görmekte olup, 40 yıldır dünyanın en popüler mermerlerinden biridir. Bu özel mermer, Kabe, Beyaz Saray, Dubai ve Palmiye Adaları’ndaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana dekoratif olarak kullanılmıştır. Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun ardından Elazığ’da sadece çıkarılan “Elazığ vişne mermeri”, coğrafi işaret tescil belgesi almıştır. Vişne mermeri, uluslararası alanda büyük ilgi gören bir ürün olarak Türkiye’nin gururu haline gelmiştir.

Gayrimenkul danışmanı Şule Duman 2024 kira artış hızını analiz etti

Sıradaki haber:

Gayrimenkul danışmanı Şule Duman 2024 kira artış hızını analiz etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.