h Dolar 35,2068 % 0.3
h Euro 36,7672 % 0.3
h Sterlin 44,3202 % 0.7
h Altın (Gr) 2.968,33 %1,32
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunmak için deriyi işleyerek akıl almaz bir yaratıcılığa sahip!

Kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunmak için deriyi işleyerek akıl almaz bir yaratıcılığa sahip!

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen deri işlemeciliği kursunda eğitim alan kadınlar, işledikleri deri ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Kadın kursiyerler, kemer, çanta, cüzdan gibi ürünleri kendi imkanlarıyla işleyip satışını yapıyor. Aynı zamanda kursu tamamlayanlar atölyelerini açabiliyor ve iş sahibi olabiliyorlar. Kursa devam eden 18 kursiyer, ürettiklerini satarak gelir elde ediyor.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği deri işlemeciliği kursuna katılan kadınlar, yapmış oldukları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından kadınlara yönelik açılan deri işlemeciliği kursu, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak tanıyor. Kadınlar, getirdikleri deri tabakalarını işleyerek kemer, cüzdan, çanta ve diğer süs eşyalarını üretiyor ve bu ürünleri satarak ek gelir elde ediyorlar. Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan Deri İşleme Sanatı Usta Öğreticisi Neslihan Sargın, deri işlemeciliği kursuna katılan kadınların kendi malzemelerini getirdiklerini ve bu malzemeleri işleyerek satarak para kazandıklarını belirtti.

“Mezun olanlar atölye açabiliyorlar”

15 yıldır Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak görev yaptığını ifade eden Sargın, “Kurslarımızda birçok öğrenci yetiştirdik. Şu anda deri kursu vermekteyim. Bu deri kursuna her yaş grubundan kişi katılmaktadır. Her birey kurs sayesinde bir şeyler öğrenerek ekonomiye katkıda bulunuyor. Ev hanımları kendi ihtiyaçları doğrultusunda ürünler üretirken, iş sahibi olmak isteyenler de bu kurslar sayesinde iş sahibi oluyorlar. Biz usta öğreticiler olarak birçok öğrenci yetiştiriyoruz. Deri çanta, cüzdan, kemer gibi ürünleri günlük hayatımızda birçok kullanım alanında kullanıyoruz. Ayrıca abajur, çay altlığı gibi daha farklı ürünler de yapabiliyoruz. Kursu başarıyla tamamlayanlar kendi atölyelerini açabiliyorlar. Ekonomiye katkıda bulunmak için her şeyi öğretiyoruz. Şu anda 18 kursiyerimiz bulunuyor. Kursa katılım, kursiyerlerin günlük durumlarına bağlı olarak değişiyor. Her birine elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri satışa sunuyoruz. Satmak isteyenler satıyor, kendi kullanmak isteyenler ise özel olarak kullanabiliyor. Hangi yerlerde satmak istediklerine ilişkin araştırma yapıyoruz. Öğrencilerimiz malzemelerini kendileri karşılıyor. Biz sadece dövme aşamasında kullanılan malzemeleri temin ediyoruz. Bu malzemeleri ürüne dönüştürüp kendi satışlarını gerçekleştirebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Taksiciler Ankara’da taksimetre ücretlerini güncellemek için uzun kuyruklar oluşturdu

Sıradaki haber:

Taksiciler Ankara’da taksimetre ücretlerini güncellemek için uzun kuyruklar oluşturdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.