h Dolar 34,0928 % 0.21
h Euro 38,1385 % 0.21
h Sterlin 45,4523 % 0.31
h Altın (Gr) 2.848,33 %0,69
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş kararı imzalanan Kaş Gıda İhtisas OSB'ye destek vererek, ilçeye önemli ekonomik katkı sağlanacağını ve istihdamın artırılacağını belirtti. Kaş Gıda İhtisas OSB yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar görüşülerek karara bağlandı. OSB'de 75 fabrika bulunacak ve her bir fabrika yıllık ortalama 3-10 milyon dolar gelir elde ederek iç ve dış piyasada ihracat yapacak.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Kaş Gıda İhtisas OSB’nin kuruluş kararı geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imzalandı. Bu OSB’nin ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Başkan Ulutaş, Kaş Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu toplantısını da yönetti. Toplantıda, Antalya Büyükşehir Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Fahri Özen ve diğer yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Başkan Ulutaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Kaş Gıda İhtisas OSB’nin bölgeye ekonomik katkı sağlaması ve istihdamı artırması konularında önemli bir rol oynayacağını belirtti. Ulutaş, “Kınık Mahallesi’nde planlanan OSB, Kaş Belediyesi, valilik, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve KUTSO’nun katılımıyla hayata geçirilecek. OSB, birçok parsel, teknik altyapı, okul, arıtma tesisi ve park alanı gibi bölümlere sahip olacak” şeklinde konuştu.

Ulutaş, Kaş Gıda İhtisas OSB’nin işleyeceği ürünlerin yaklaşık 26 farklı çeşitten oluşacağını ve bunların iç ve dış piyasaya gümrük içinde direk ihracat yapılacağını ifade etti. Ayrıca, OSB’deki her fabrikadan yıllık ortalama 3 ila 10 milyon dolar gelir elde edilmesinin hedeflendiğini belirtti. Bu proje ile tahmini olarak 5 bin kişiye iş imkanı sağlanmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Ulutaş, “2017 yılından beri üzerinde çalıştığımız Kaş Gıda İhtisas OSB’nin kuruluşunun ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murzioğlu, Hızla Değişen Dünyaya Ayak Uydurmalıyız

Sıradaki haber:

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murzioğlu, Hızla Değişen Dünyaya Ayak Uydurmalıyız

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.