h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • KidZania İstanbul, Astronot Eğitim Merkezi’nde uzay tutkunu çocukları misafir ediyor.

KidZania İstanbul, Astronot Eğitim Merkezi’nde uzay tutkunu çocukları misafir ediyor.

KidZania İstanbul, Astronot Eğitim Merkezi ile çocukları uzay ve gökbilimi konusunda eğitmek ve hayallerini genişletmek amacıyla stajyer astronot rolüyle uzay yolculuğu deneyimi sunuyor. Merkezde çocuklar, gezegenler hakkında bilgi edinecek, astronot kostümleri giyecek, roket fırlatma alanında eğitim alacak, Ay'a adımlarını atacak ve ekip çalışması deneyimi yaşayacaklar. Deneyimli süpervizörler eşliğinde gerçekleşen bu heyecan verici deneyim, çocukların unutulmaz anılar biriktirmesine olanak tanıyor. KidZania İstanbul, tüm çocukları Astronot Eğitim Merkezi'ne davet ediyor.

Ünlü eğitim ve eğlence merkezi olan KidZania İstanbul, çocukların uzay ve gökbilimiyle olan ilgilerini pekiştirmek için Astronot Eğitim Merkezi’ni açtı. Bu merkez sayesinde çocuklar, stajyer astronot rollerini üstlenerek uzayı keşfedecekler.
KidZania İstanbul, gelen yoğun talepler üzerine Astronot Eğitim Merkezi’ni ziyaretçilere sunarak çocukların uzay ve gökbilimiyle ilgili meraklarını arttırmayı ve bilgilerini geliştirmeyi amaçlıyor.
KidZania’nın dünyadaki ender merkezlerinden olan Astronot Eğitim Merkezi hakkında KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, “Astronot Eğitim Merkezimiz, ziyaretçilerimizin uzay ve gökbilimiyle ilgili meraklarını pekiştirmek, hayal güçlerini geliştirmek ve ‘ben de yapabilirim’ düşüncesini güçlendirmek amacıyla tasarladık. Stajyer astronot olarak görev alacakları bu merkezde, çocukların bilgi birikimleri artarken eleştirel düşünme, sorumluluk, beden dili ve motor becerileri de gelişecek. Uzay yolculuğunu deneyimleyerek çocuklar, bilimi etkin bir şekilde öğrenecek ve hayallerine değerli ipuçları ekleyebilecekler. Uzayın keşfedilmesi, gezegenler, yıldızlar ve diğer gök cisimlerinin yanı sıra astronotların uzay görevleri ve yaşam tarzları hakkında da deneyimleyerek bilgi sahibi olabilecekler” şeklinde konuştu.
KidZania İstanbul Astronot Eğitim Merkezi, Uzay Terazisi, Gezegenler, Astronot Kostümü, Uzayda Yaşam Alanı, Roket Fırlatma Alanı, Ay Yürüyüşü ve Mekik Tamirat Bölümü gibi alanlara sahip. Bu alanlarda çocuklar stajyer astronot olarak gezegenler hakkında bilgi alacak ve aynı zamanda astronotluk mesleğini deneyimleyecekler. Roket fırlatma alanında, gezegenlerin yörüngeleri, boyutları, kütle çekimleri ve atmosfer koşulları gibi farklılıkları öğrenme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, çocuklar Neil Armstrong gibi uzay yolculuğundaki ilklerin öncüsü gibi hissedecekler. Merkezde, Ay’a ilk adımlarını atma ve ay yürüyüşü gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. Çocuklar, uzay hakkında bilgi edinirken diğer çocuklarla birlikte ekip çalışması deneyimi de yaşayacaklar.
Merkezdeki deneyimli denetçiler eşliğinde, ziyaretçiler unutulmaz anılar biriktirecekler. KidZania İstanbul, uzay ve gökbilimine ilgi duyan tüm çocukları heyecan verici ve eğlenceli bir deneyime davet ediyor.

Kütahya’ya geçen 21 yılda yapılan 177 tesis, toplamda 6 milyar 544 milyon TL değerine ulaştı.

Sıradaki haber:

Kütahya’ya geçen 21 yılda yapılan 177 tesis, toplamda 6 milyar 544 milyon TL değerine ulaştı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.