h Dolar 34,1004 % 0.19
h Euro 38,1282 % 0.19
h Sterlin 45,3803 % 0.05
h Altın (Gr) 2.833,31 %0,16
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kış aylarının gelmesiyle birlikte, halkımız aktarlara akın etti

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, halkımız aktarlara akın etti

Hava soğumasıyla birlikte grip ve nezle vakaları artarken, vatandaşlar aktarlara yöneliyor. Ihlamur, zencefil, nane gibi bitki çaylarına talep artıyor. Aktarlar, bu ürünlerin hastalıklara karşı direnç sağladığını belirtiyor. Bitki çaylarının karışımlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Fiyatlar ise yükselmemiş, bu ürünler uzun süre kullanılabiliyor.

Haber Özeti: Soğuk havaların etkisiyle grip ve nezle gibi hastalıklar artmaya başladı. Bu hastalıklardan korunmak isteyen insanlar aktarlara akın ediyor. Ihlamur, zencefil, nane, zerdeçal, adaçayı gibi bitkisel ürünlere olan talep, aktarlarda yoğunluk oluşturuyor. Aktarlar, hava soğuduğunda bitki çaylarına olan ilginin arttığını belirtiyor.

Başlık: Soğuk Havalarda Grip ve Nezle Önlemi İçin Vatandaşlar Aktarlara Yöneldi

Haber içeriği: Kış aylarıyla birlikte soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklar daha sık görülmeye başladı. Bu hastalıklardan korunmak isteyen insanlar aktarlarda çare arıyor. Özellikle ıhlamur, zencefil, adaçayı, tarçın gibi bitkisel ürünlere olan talep bu dönemde daha da artıyor. Aktarlar, havaların soğumasıyla birlikte bitki çaylarına olan ilginin yükseldiğini ifade ediyor.

Eminönü Mısır Çarşısı’ndan esnaf olan Mahmut Yıldız, “Kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar artıyor. İnsanlar doğal ürünlerin faydalarından yararlanmak istiyor. Özellikle zencefil, adaçayı, tarçın, ıhlamur gibi bitkisel çaylar tercih ediliyor. Bu bitkilerin karışımları, soğuk algınlığına karşı daha dirençli olmamıza yardımcı oluyor. Ancak her bitki birbiriyle karıştırılmamalı, dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

Yıldız, “Hastalık yaşamadan bu bitkisel ürünleri tüketmek önemli. Günde bir fincan çay içmenin yeterli olduğunu düşünüyorum. Şu anda fiyatlar çok fazla artmadı. Kilogram bazında kış çayı 450 lira, zencefil ve zerdeçal 300-350 lira, ıhlamur ise 120 liradan satılıyor. Ancak bu ürünlerden 100 gram dahi uzun süre yetebiliyor” şeklinde konuştu.

Kasım’da Konut Fiyatları Yıllık Yüzde 82,8 Artış Gösterdi

Sıradaki haber:

Kasım’da Konut Fiyatları Yıllık Yüzde 82,8 Artış Gösterdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.