h Dolar 34,0017 % 0.29
h Euro 37,8610 % 0.29
h Sterlin 44,9644 % 0.89
h Altın (Gr) 2.820,36 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kokina Tutkunlarına Artan İlgi: Kokinalara Duyulan İlgi Sürüyor

Kokina Tutkunlarına Artan İlgi: Kokinalara Duyulan İlgi Sürüyor

Edirne'de yılın sadece Aralık aylarında satışa sunulan, aynı zamanda 'yılbaşı çiçeği' olarak bilinen kokina, kırmızı tomurcuklu güzelliğiyle dikkat çekiyor. Bu eşsiz çiçek, soğuk kış günlerine renk katmanın yanı sıra özel bir atmosfer yaratıyor. Edirne'de bulunan bu nadir güzellik, her yıl Aralık aylarında meraklılarıyla buluşmayı sürdürüyor.

Saraçlar Caddesi’nde kokina çiçeği satışını gerçekleştiren Nejat Karaban, Kırklareli’nin Vize ilçesinden özel olarak topladığı bitkilerle bu eşsiz çiçeği oluşturduğunu paylaştı. Yeni yıl geleneği haline gelen kokina çiçeği alımında kadın ve erkeklerin ellerinde demet demet çiçeklerle dolaştığını belirten Karaban, bu çiçeklerin insanların umutlarını bağladığı bir inanca dönüştüğünü söyledi. Kokina çiçeği satışlarından memnuniyetini dile getiren Karaban, bu çiçeklerin bereket ve şans getirdiğine inanılarak ev sahibi olunması durumunda meyvelerinin bir yıl boyunca bozulmadığını vurguladı.

Müşterilerden Emine İşbilen, kokina çiçeğini herkesin almasını tavsiye ederek, “Şans getirdiğine inanıyoruz” dedi. Kokina çiçeğinin adının Yunanca’da “kırmızı” anlamına gelen “kokino”dan geldiğini belirten haberde, meyvelerin tek tek toplandığı ve kırmızı iplerle birbirine bağlanarak salkım görünümü oluşturulduğu ifade edildi. Aynı zamanda tavşan memesi adı verilen çalı görünümlü bir bitkiyle birleştirilerek buket haline getirilen kokina çiçeği yapımının zor ve meşakkatli bir süreç olduğu aktarıldı. Bu çiçeklerin yeni yılda evleri süslemek için tercih edildiği belirtilen haberde, çiçekçilerin hareketlendiği ve bir demet kokina çiçeğinin 50-75 TL arasında satışa sunulduğu ifade edildi.

BDDK Bildirgesi: Tasarruf Finansman Şirketleri Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikleri İnceleyin

Sıradaki haber:

BDDK Bildirgesi: Tasarruf Finansman Şirketleri Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikleri İnceleyin

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.