h Dolar 34,1245 % 0.3
h Euro 38,1469 % 0.3
h Sterlin 45,5015 % 0.39
h Altın (Gr) 2.877,77 %1,73
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Lokantalarda fiyat oyunlarına son: Denetimler sürüyor

Lokantalarda fiyat oyunlarına son: Denetimler sürüyor

Elazığ'da Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, iş yerlerinde fiyat denetimi yaparak, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koyma zorunluluğunu denetledi. Uygulamaya uymayan işletmeler uyarıldı ve kurallara uyulmaması halinde idari para cezası verileceği bildirildi. Lokanta sahipleri ise fiyat listesinin asılmasının olumlu bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, bazı işletmelerde fiyat listesi bulunmasına rağmen, denetimlerin daha sıklaştırılmasını istediklerini ifade ettiler.

Elazığ’da Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, iş yerlerinde fiyat denetimi yaptı. 1 Ocak 2024’te yürürlüğe giren bir düzenlemeyle, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerinin kafe ve restoranların önüne asılması zorunlu hale getirildi. Elazığ Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri, bu düzenlemeye uymayan işletmelerde denetimler gerçekleştirdi. Uygulamaya uymayan işletme sahiplerine uyarı yapıldı ve kurallara uyulmaması halinde idari para cezası verileceği bildirildi.

Lokantalara fiyat listesinin asılmasıyla ilgili olarak konuşan lokanta sahibi Selçuk Aydın, bu uygulamanın güzel bir durum olduğunu ve vatandaşların ne yediğini bilip hesabı bildiğini söyledi. Aydın ayrıca, bu uygulamanın diğer meslek gruplarına da uygulanması gerektiğini belirtti. Fiyat listesinin asılmadan önce bazı işletmelerin bu durumu istismar ettiğini ve vatandaşların masaya gelen salata ve mezeleri ikram olarak algıladığını ancak hesap geldiğinde ekstra fiyat olduğunu fark ettiklerini dile getirdi. Aydın, bu durumun daha detaylı incelenmesi gerektiğini ve piyasada farklı işletmelerde aynı ürünün farklı fiyatlara satıldığını da vurguladı. Ayrıca, lokantaların birçoğunda yıllardır fiyat listesi olduğunu ve denetimlerin daha sık yapılmasını istediklerini belirtti.

Başkan Seçer: Uluslararası pazarlarda rekabet eden vizyonlu iş insanlarına sahip olmak, bizim için bir zorunluluk

Sıradaki haber:

Başkan Seçer: Uluslararası pazarlarda rekabet eden vizyonlu iş insanlarına sahip olmak, bizim için bir zorunluluk

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.