h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Mahkeme, TAG şirketine kesilen korsan taşımacılık cezasını haksız buldu

Mahkeme, TAG şirketine kesilen korsan taşımacılık cezasını haksız buldu

Antalya'da TAG sürücüsü, açtığı davayı kazandı ve mahkeme cezanın iptal edilmesine karar verdi. Mahkeme, sürücünün ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yaptığı iddiasının geçersiz olduğunu belirterek, korsan taşımacılık suçlamasını da reddetti. Mahkeme kararı, polis ekiplerince tutulan tutanağın tek taraflı ve dayanaksız olduğunu ve sürücünün ticari taşımacılık yaptığına dair deliller olmadığını ortaya koydu. Emniyetin verdiği cezanın hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

TAG sürücüsüne ceza iptal edildi: Antalya 2. İdare Mahkemesi, açılan dava sonucunda TAG sürücüsünü haklı buldu ve verilen cezanın iptaline karar verdi. Bu kararla birlikte, TAG sürücüsünün ticari amaçlı yolcu taşıdığı iddiasıyla yapılan korsan taşımacılık suçlaması da geçersiz hale geldi.

“Tutanak tek taraflı ve dayanaksız” bulundu: TAG sürücüsünün aracının bağlandığı ve polis tarafından ceza uygulandığı durumda, sürücü B.B. tarafından açılan davada Antalya 2. İdare Mahkemesi sürücüyü haklı buldu ve cezanın iptal edilmesine karar verdi. Mahkeme kararında, “Polis ekipleri tarafından tutulan tutanağın tek taraflı ve dayanaksız olduğu, TAG sürücüsünün ticari amaçla yolcu taşıdığına dair herhangi bir delilin olmadığı ve bu iddianın sadece kolluk kuvvetlerinin beyanından kaynaklandığı belirtildi. Dolayısıyla, emniyet tarafından verilen ceza ve tutanak hukuka aykırıdır.”

Mahkeme, TAG’a kesilen korsan taşımacılık cezasını hukuksuz buldu

Sıradaki haber:

Mahkeme, TAG’a kesilen korsan taşımacılık cezasını hukuksuz buldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.