h Dolar 34,2993 % 0.11
h Euro 36,9808 % 0.11
h Sterlin 44,3495 % -0.32
h Altın (Gr) 2.996,41 %-1,03
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • MAİS, gelecek yılın yeni otomobil modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor

MAİS, gelecek yılın yeni otomobil modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor

Renault ve Dacia markaları, 2023 yılında müşteriler tarafından tercih edilen lider otomobil markaları oldu. Renault, Clio ve Megane Sedan modelleriyle binek otomobil pazarının lideri oldu ve en çok tercih edilen otomobil markası oldu. Ayrıca, Renault'un Megane E-Tech modeli, elektrikli otomobil segmentinde en çok satılan model olarak öne çıktı. Dacia Türkiye ise Duster ve Jogger modelleriyle başarılı satış rakamları elde etti. Dacia, Türkiye pazarında en çok tercih edilen beşinci ithal marka oldu.

Renault ve Dacia, 2023 yılında müşterilerin öncelikli tercihi olmaya devam etti. Otomotiv pazarında MAİS, önemli başarılar elde etti. Renault, Aralık 2023’te binek otomobil pazarının liderlerinden biri olarak öne çıktı. Şirketin açıklamasına göre, Clio, B-HB ve B segmentlerinde liderlik koltuğuna oturarak en çok tercih edilen otomobil haline geldi. Renault ayrıca B segmentinde en çok otomobil satan marka konumuna geldi. Clio ve Megane Sedan ile binek otomobil pazarında en çok otomatik şanzımanlı model satan marka olarak öne çıkan Renault, konforlu ve keyifli sürüş deneyimi için kullanıcıların birinci tercihi oldu.
2023 yılında satışa sunulan Megane E-Tech yüzde 100 Elektrikli, segmentinin en çok tercih edilen elektrikli modeli oldu. Renault, 2024 yılında da E-tech teknolojisi ile yeni model atağını sürdürerek başarılarına devam edecek.
Dacia Türkiye, 2023 yılında 41.339 adetlik satış rakamıyla dünya genelinde altıncı sırada yer aldı. Uluslararası piyasada gücünü kanıtlayan marka, satışlarıyla global pazarda etkileyici bir performans sergiledi.
Dacia Duster, Türkiye pazarında en çok satan ithal model ve SUV kategorisinde ikinci sırada yer aldı. Güçlü ve çok yönlü bir araç olarak tercih edilen bu model, kullanıcıların gözdesi haline geldi. Türkiye binek otomobil pazarında altıncı sırada yer alan Dacia Duster, 4×4 segmentinde de dördüncü oldu. Dacia Jogger ise Türkiye’de MPV segmentinde açık ara lider konumuna geldi. Geniş iç hacmi ve pratik kullanım özellikleriyle büyük ailelerin vazgeçilmezi haline geldi. Dacia Sandero Stepway ise Türkiye’de B SUV kategorisinde en çok tercih edilen beşinci model oldu.
Dacia, satış adetlerine göre Türkiye pazarında en çok satan beşinci ithal marka olarak gücünü kanıtladı. 2024 yılında da kullanıcıların gerçek ihtiyaçlarına cevap veren uygun seçenekli modeller sunmaya devam edecek.
MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, “Müşterilerimizin gösterdiği güven ve tercihler, başarımızın temelini oluşturuyor” şeklinde konuştu. 2023 yılını başarıyla tamamladıklarını belirten Çağdaş, Renault ve Dacia’nın yeni modellerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Ayrıca Renault Group ve OYAK işbirliğiyle Türkiye’de 400 milyon euro üzerinde yatırımla yeni model ve motor üretimine başlanması planlandığını da ekledi. Elektrikli araç pazarında öncü olma hedefleri olduğunu belirten Çağdaş, önümüzdeki dönemde 4 yeni E-Tech hibrit SUV modelini müşterilerle buluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Palandöken: “Küçük Değişiklikler Büyük Farklar Yaratabilir”

Sıradaki haber:

Palandöken: “Küçük Değişiklikler Büyük Farklar Yaratabilir”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.