h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Malatya’da deprem sonrası konut talebi arttı

Malatya’da deprem sonrası konut talebi arttı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, konut satışları durma noktasına gelmiş durumda. Ancak yeni yılda satışlarda hareketlilik yaşanırken, kiralık evlere olan talep de arttı. Malatya'da 6 Şubat depremleri sonrasında ilgi görmeyen satılık konutlar ve kiralık dairelere ilgi artmış durumda. Depremler sonrası barınma sorunu yaşayan vatandaşlar, konteynerlerin soğuk olması nedeniyle kiralık ev arayışına girdi. Kiralık ev taleplerinde hareketlilik yaşanırken, konut satışlarında da son iki aydır hareketlilik görülüyor. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, konut fiyatlarının ilerleyen süreçte yükseleceğini belirtti ve vatandaşlara konut almalarını önerdi. Ayrıca, emlak sektöründeki durgunluk için kentsel ve yerinde dönüşüm projelerinin canlılık getireceği düşünülüyor.

Malatya’da Konut Satışları ve Kiralık Ev Talepleri Artıyor

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında konut satışlarının durma noktasına geldiği Malatya’da, yeni yılın ilk günlerinde hareketlik yaşanıyor. 6 Şubat depremleri sonrasında büyük hasar gören yapı stokunun etkisiyle konut satışlarında yaşanan durgunluk sona ererken, aynı zamanda kiralık ev taleplerinde de artış gözleniyor. Yeni yıl ile birlikte Malatya’da yaklaşık 2 bin adet kiralık ev ilanı yayınlandı.

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat depremleri sonrasında barınma sorunuyla karşı karşıya kalındığını belirterek, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşların konteynerlerin soğuk olması nedeniyle yeni bir ev arayışına girdiğini söyledi. Özgül, kiralık ev arayışında olan vatandaşların hala kararsız olduğunu, ancak az da olsa ilimizde kiralık ev taleplerinde bir artış yaşandığını ifade etti. Aynı zamanda askeri ücretin belirlenmesiyle birlikte kira fiyatlarının da yukarı doğru tırmandığına dikkat çeken Özgül, ev sahiplerinden normal fiyatlardan kiraya vermelerini rica etti ve insanların zor durumda olduğunu vurguladı.

Konut satışlarında son iki aydır hareketlilik yaşandığını dile getiren Özgül, taleplerin arttığını ve fiyatların normal seyrinde olduğunu söyledi. Özgül, ilerleyen günlerde TOKİ konutlarının teslim edilmesiyle birlikte konut fiyatlarının yükseleceğini düşündüklerini ve şu anda hasarsız binaların fiyatlarının normal olduğunu belirtti. Vatandaşlara konut alımı yapmalarını tavsiye eden Özgül, emlak sektöründeki durgunluğun 2024 yılında hayata geçirilmesi planlanan kentsel ve yerinde dönüşüm projeleriyle canlanmasını beklediklerini ifade etti.

2024’te Enerji Sektörüne Yapılacak Yatırım 70% Artış Gösterecek!

Sıradaki haber:

2024’te Enerji Sektörüne Yapılacak Yatırım 70% Artış Gösterecek!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.