h Dolar 34,2908 % 0.09
h Euro 37,0037 % 0.09
h Sterlin 44,4915 % -0.04
h Altın (Gr) 3.131,38 %0,12
h BIST100 8.736,74 %-1,15
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Moto kuryelerin kazançları, bazı bölgelerde 100 bin lirayı geçiyor

Moto kuryelerin kazançları, bazı bölgelerde 100 bin lirayı geçiyor

Yeni yılda moto kuryelerin kazançları yüzde 70 arttı. Türkiye genelinde faaliyet gösteren hızlı teslimat markalarından Vigo, moto kuryelerin alacakları zam oranlarını açıkladı. Saatlik ücret, paket başı ücret ve kilometre başına yakıt desteklerini artıran Vigo, tüm şehirlerde uygulamaya koyduğu paket bonuslarıyla kazançları önemli ölçüde artırdı. Özellikle Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Sarıyer bölgelerinde çalışan bir moto kurye, haftada ortalama 40 paket teslim ederek ay sonu kazancını 100 bin lirayı aşabilecek. Moto kuryeler, zam oranlarının yanı sıra paket bonuslarından da memnun olduklarını belirtti ve kazançlarının katlandığını ifade etti. Bu durum, moto kuryelerin motivasyonunu yükseltti ve sektöre ilgiyi artırdı.

Yeni yılda motokuryelerin kazancı paket bonuslarıyla birlikte yüzde 70 oranında artış gösterdi. Farklı bölgelere göre bir motokuryenin aylık geliri 100 bin lirayı geçebiliyor.

2024 yılında hızlı teslimat markaları motokuryelerin zam oranlarını açıklamaya başladı. Önde gelen markalardan biri olan Vigo, yeni yılda motokuryelerin kazancını artıracak miktarları duyurdu. Türkiye genelinde yüzde 70’lik bir zam oranıyla birlikte saatlik garanti ücreti, paket başına ücret ve kilometre başına yakıt desteğini artıran Vigo, paket bonuslarıyla kazançları önemli ölçüde artırdı.

Vigo Kurucu Ortağı Ali Cicioğlu, 2024 fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, motokuryelerin masraflarının arttığını ve gelir kaybı yaşamamaları için fiyatları yüksek oranda artırdıklarını ifade etti. Cicioğlu, Vigo’nun 40’tan fazla şehirde 5 binden fazla aktif motokuryeyle hizmet verdiğini belirterek, paket bonusu uygulamasını tüm şehirlerde devreye aldıklarını söyledi. Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli ve Sarıyer bölgelerinde çalışan bir motokuryenin haftanın 6 günü ortalama 40 paketle çalışması durumunda aylık kazancının 100 bin lirayı aşacağını ifade etti.

Motokurye Anıl Tuğran, ücretlere yapılan zamlardan oldukça memnun olduklarını ve özellikle tüm şehirlerde geçerli olan paket bonuslarının büyük memnuniyetle karşılandığını dile getirdi. Tuğran, Vigo’da 4 aydır çalıştığını ve bu yıl paket bonuslarıyla birlikte kazancının katlandığını belirtti. Ayrıca, yan hakların ve kuryelere değer verilmesinin de Vigo’yu seçmesinin nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Beşiktaş, Şişli, Sarıyer ve Beyoğlu ilçelerinde geçerli olan paket bonuslarının artık tüm Türkiye’de geçerli olduğunu belirten Tuğran, diğer bölgelerde çalışan arkadaşlarının kazancının bonuslarla birlikte neredeyse yüzde 70 oranında arttığını ifade etti.

Marmara’da hava kötüleşti, balık fiyatları yükseldi

Sıradaki haber:

Marmara’da hava kötüleşti, balık fiyatları yükseldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.