Video Galeri
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe, Marmaris, Milas ve Fethiye Mezbaha Tesisleri’nde kaliteli, güvenli ve uluslararası standartlara uygun hizmet sunmak için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek adına gıda güvenliği ve hijyen standartlarına büyük önem veriyor. 2023 yılında bu mezbaha tesislerinde toplamda 15.565 büyükbaş ve 10.617 küçükbaş hayvan kesilerek 4.867.673 kg kırmızı et üretildi. 2014 yılından bu yana ise toplamda 228.335 hayvan kesilerek 39.146.029 kg et üretildi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Menteşe, Milas ve Marmaris Mezbaha Tesisleri, Uluslararası Gıda Güvenliği ve Hijyen Standartlarına uygun et üretimi yapıyor. ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yapılan denetimlerden başarıyla geçerek sertifikalarını yeniledi. Fethiye mezbahası da modernizasyon çalışmalarının ardından ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi kapsamındaki denetimleri başarıyla geçerek sertifika almıştır. Mezbaha Tesisleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Denetçileri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde de üstün not almıştır.
Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbaha tesislerinde teknolojik gelişmeleri takip etmek, hizmet içi eğitimler düzenlemek, aylık kalıntı analizleri ve mikrobiyolojik analizler yapmak, veteriner hekimlerin titiz kontrolünü sağlamak ve soğuk zinciri korumak için sürekli olarak modernizasyon ve iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu sayede “Çiftlikten sofraya sağlıklı ve güvenli gıda” misyonuyla hizmet sunulmaktadır.
Uğur Soğutma Firma’s “İhracatçıların Yıldızı” Ödülüne Layık Görüldü
Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.