h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanma faaliyetleri azaldı, bu durum da balık fiyatlarının iki katına çıkmasına neden oldu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanma faaliyetleri azaldı, bu durum da balık fiyatlarının iki katına çıkmasına neden oldu.

Karadeniz’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle avcılık azalırken, hamsi fiyatları yükseldi. Bir hafta önce 50 liraya satılan hamsi şu anda 120 lirayı buldu. Balıkçılar, hamsinin Gürcistan tarafına gittiğini ve avlanmanın azaldığını belirtiyor. Hava muhalefeti nedeniyle diğer balık türlerinin fiyatları da yükseldi. İstavrit 100, sargan 200, levrek 250, somon ve mezgit 150, barbun ise 300-350 lira arasında satılıyor.

Hava Koşullarının Olumsuz Etkileriyle Karadeniz’de Balık Avcılığı Azalırken, Fiyatlar Artıyor

Karadeniz’deki olumsuz hava koşulları, balık avcılığını olumsuz etkilerken, balık fiyatları neredeyse 2 katına çıktı. Bir hafta öncesine kadar 50 liradan satılan hamsinin fiyatı şu anda 120 liraya kadar yükseldi.

Karadeniz açıklarında yaşanan olumsuz hava koşulları, balık avcılığını azalttı. Ordulu balıkçılar, avcılığın Sinop ve Zonguldak Ereğli açıklarında biraz devam ettiğini, bu nedenle fiyatların yükseldiğini belirtiyor. Balıkçılar, hamsinin ise Gürcistan sularına gittiğini belirterek, bir hafta öncesinde 50 liraya satılan hamsinin şu anda 120 liraya kadar çıktığını ifade etti.

Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı üyesi Taner Özbekçi, olumsuz hava koşulları ve balığın az olmasının fiyatları yükselttiğini söyledi. Özbekçi, “Olumsuz hava koşulları sezonu olumsuz etkileyebiliyor, bununla birlikte balıkçılık sezonu da erken başlıyor. Şu anda hamsi, bizim sulardan Gürcistan’a gitti ve şu an avlanabilecek kadar az bulunuyor. Suyun soğuk olması balıkçılar için iyi olsa da, maalesef Karadeniz’de şu anda hamsi kalmadı, Gürcistan tarafında avlanıyor. Hamsi avcılığı bu aylarda devam ederse ilerleyen yıllarda daha da azalacak, belki de tamamen yok olacak. Balık olmadığı ve hava soğuk olduğu için fiyatlar da yüksek. Sinop ve Zonguldak Ereğli bölgelerinde az da olsa avcılık var ve bu, çevre illere yetiyor” şeklinde konuştu.

Balıkçı Erdal Çamaş ise tezgahlarda hamsi bulunmadığını ve diğer balık çeşitlerinin de fiyatlarının yüksek olduğunu belirtti. Çamaş, “Şu anda hava muhalefeti nedeniyle tekneler denize çıkamıyor. Bu nedenle fiyatlar da yükseldi. Hamsi, son bir haftadır 120 lira civarında satılıyor, daha önce ise 20-50 lira aralığında satılıyordu. Bundan sonra hamsinin azalması bekleniyor. Hafta sonunda kar yağışı beklentisi var, bu da bir süre balığın olmamasına ve fiyatların yüksek olmasına neden olacak” dedi.

Diğer yandan, tezgahlarda istavrit 100 lira, sargan 200 lira, levrek 250 lira, somon ve mezgit 150 lira, barbun balığı ise 300-350 lira arasında satılıyor.

Türk vatandaşlarının pasaportuyla ziyaret edebilecekleri ülke sayısı 118 oldu.

Sıradaki haber:

Türk vatandaşlarının pasaportuyla ziyaret edebilecekleri ülke sayısı 118 oldu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.