h Dolar 34,1169 % 0.29
h Euro 38,0612 % 0.29
h Sterlin 45,3423 % 0.07
h Altın (Gr) 2.858,07 %1,03
h BIST100 9.909,20 %-0,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Onikişubat Belediyesi, enerji yatırımı yapma kararı aldı.

Onikişubat Belediyesi, enerji yatırımı yapma kararı aldı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat Belediyesi, belediye hizmet binası, EXPO 2023 Sergi Alanı ve Nikah Sarayı'nda kurulu olan güneş enerji projelerini faaliyete geçirdi. Belediye, özel bir enerji şirketiyle işbirliği yaparak bu projeyi gerçekleştirdi. Proje kapsamında elde edilen elektriğin yüzde 12'sine sahip olan belediye, 10 yıl boyunca elektriği yüzde 12 indirimli kullanma hakkına sahip olacak. Sözleşmenin sonunda ise belediyeye 2090 kWe/2452.20 kWp güneş enerjisi tamamen devredilecek. EXPO 2023 Sergi Alanı'nda ise Yeşil Kalkınma politikası doğrultusunda enerjide dışa bağımlılığı azaltma amacıyla çalışmalara yer verildi. Onikişubat Belediyesi, sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında karbon ayak izini azaltmayı ve enerji verimliliğini artırmayı hedefledi. Bu kapsamda güneş enerji santralleri kurarak elektrik üretimi gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, güneş enerjisi projelerini hayata geçirerek belediye hizmet binası, EXPO 2023 Sergi Alanı ve Nikah Sarayı’nda solar enerji kullanımını devreye aldı. Özel bir enerji şirketiyle işbirliği yapılan proje kapsamında 2.3 megavat gücünde panellerle üretilen elektriğin yüzde 12’sine sahip olan belediye, 10 yıl boyunca elektrik kullanımında yüzde 12 indirimli avantaj sağlayacak. Sözleşme sonunda ise 2090 kilovat saat gücündeki güneş enerjisi tamamen belediyenin kontrolüne geçecek.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) yönetimiyle gerçekleştirdiği ikili görüşmeler ve başarılı lobi çalışmaları sayesinde 2016 yılında başlayan EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş serüveni, 19 Eylül 2018 tarihinde İtalya’nın Padova şehrinde düzenlenen AIPH Genel Kurulu’nda 62 ülkenin oy birliğiyle onaylanarak Türkiye’ye kazandırılmıştı. Kentin kuzeyinde bulunan 780 bin metrekarelik bataklık alan “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana teması çerçevesinde muhteşem projelerle doldurulurken, “Yeşil Kalkınma” politikası çerçevesinde doğayı koruma ve enerji dışa bağımlılığını azaltma hedeflerini içeren çalışmalara da yer verildi.

EXPO 2023 Sergi Alanı’nda, Onikişubat Belediyesi “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” temasıyla öncülük yaparak sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında karbon ayak izini azaltma, enerji verimliliği ve çevre dostu ürünler gibi konulara odaklandı. Bu kapsamda gerçekleştirilen güneş enerjisi santrali kurulumu ve işletimi için 10 yıllık “Gelir Paylaşım Modeli” protokolü imzalandı. Deprem nedeniyle bazı aksaklıklar yaşansa da, projeler kararlılıkla hayata geçirildi.

Belediye hizmet binası, EXPO 2023 Ülke Bahçeleri ve Nikah Sarayı’nda tamamlanan güneş enerjisi santrallerinin elektrik üretimine başlandı. Yapılan bu projelerle Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, güneş enerjisini kullanarak çevreye ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Lokantalarda fiyat oyunlarına son: Denetimler sürüyor

Sıradaki haber:

Lokantalarda fiyat oyunlarına son: Denetimler sürüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.