h Dolar 34,2849 % 0.05
h Euro 37,0149 % 0.05
h Sterlin 44,3722 % -0.31
h Altın (Gr) 2.989,80 %-1,25
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Palandöken: “Küçük Değişiklikler Büyük Farklar Yaratabilir”

Palandöken: “Küçük Değişiklikler Büyük Farklar Yaratabilir”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enerji tasarrufunun önemine dikkat çekerek, basit alışkanlıkların bile büyük sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Palandöken, enerji tasarrufuna evlerden başlamak gerektiğini vurgulayarak, enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, boşa yanan lambayı kapatmak, kullanılmayan elektrikli aletlerin fişini çekmek gibi basit tedbirlerin büyük tasarruf sağlayabileceğini ifade etti. Enerji Tasarrufu Haftası'nın sadece belirli bir dönemde değil, günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, enerji tasarrufunun sadece cebimize değil, çevreyi koruyarak gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakma açısından da önemli olduğunu vurguladı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enerji tasarrufunun basit alışkanlıklarla büyük sonuçlar doğurabileceğine vurgu yaparak, “Enerji tasarrufu evlerden başlamalı, çünkü basit önlemler bile önemli bir tasarruf sağlayabilir. Enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, gereksiz yanan lambaları kapatmak veya kullanılmayan elektrikli cihazların fişlerini çekmek gibi basit adımlar bile büyük bir fark yaratabilir” dedi.

Enerji Tasarrufu Haftası’nda yapılan yazılı bir açıklamada, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kasım 2023’te TÜİK ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre 5,273 milyon dolarlık enerji ithalatı gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 7,777 milyon dolar olarak kaydedilmişti. Yıllık bazda enerji ithalatında yüzde 32’lik bir azalma olsa da tasarruf oranını daha da düşürmek için çabalamalıyız. Çünkü enerji ithalatındaki azalma, ulusal bütçeye olumlu etkiler sağlar ve enerji bağımlılığımızı azaltır. Ayrıca yerel enerji kaynaklarının daha etkili bir şekilde kullanılması, ekonomik sürdürülebilirliği de destekler” ifadelerini kullandı.

Palandöken, Enerji Tasarrufu Haftası’nın sadece belirli bir döneme sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, “Enerji tasarrufu bizi enerji tüketimi konusunda bilinçlendirmek ve gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için önemlidir. Bu nedenle Enerji Tasarrufu Haftası, bir ulusal bilinç oluşturmalı ve bu bilinç yılın 365 günü sürdürülmelidir” dedi.

Enerji tasarrufu konusunda basit alışkanlıkların bile büyük farklar yaratabileceğine dikkat çeken Palandöken, “Teknolojinin ve modern yaşam standartlarının gelişmesiyle enerji ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Ancak enerji kaynaklarının sınırlı olduğu gerçeğini unutmamalıyız. Basit adımlarla enerji tasarrufuna evlerden başlamalıyız. Enerji tasarrufu olan cihazları tercih etmek, gereksiz yanan lambaları kapatmak ve kullanılmayan elektrikli cihazların fişlerini çekmek gibi basit önlemler, büyük bir tasarruf sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Samsun AB Bilgi Merkezi standı yoğun ilgi gördü

Sıradaki haber:

Samsun AB Bilgi Merkezi standı yoğun ilgi gördü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.