h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Samsun’da içme suyuna %15 indirim yapıldı

Samsun’da içme suyuna %15 indirim yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), meskenlerde kullanılan içme suyuna yüzde 15 indirim yapılmasını kararlaştırdı. Yeni tarifeye göre, içme suyunun fiyatı düşürüldü. Bu indirimle birlikte Samsun, büyükşehir belediyeleri arasında su tarifesi fiyatı sıralamasında 16. sıraya indi. Başkan Mustafa Demir, suya yapılan indirimi üçüncü kez gerçekleştirdiklerini belirtti ve meskenlerde kullanılan içme suyuna kesinti yapmamanın yanı sıra su borcunu ödeyemeyenlerin sularını da kesmediklerini söyledi. Su paralarının şehrin altyapısı ve hizmetleri için kullanıldığını vurgulayan Demir, verimli ve vizyoner projelerle kaliteli yatırımların şehrin hakkı olduğunu dile getirdi. Yapılan indirimin ardından su tarifeleri de güncellendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), meskenlerde kullanılan içme suyuna yüzde 15 indirim yapma kararı aldı. Vakit.com.tr olarak bu önemli gelişmeyi halkımıza duyurmak için aşağıdaki özgün haber yazısını oluşturduk:

“Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (SASKİ) Olağanüstü Genel Kurulu’nda, Samsun ilindeki meskenlerde kullanılan içme suyuna yüzde 15 indirim yapılması teklifi kabul edildi. Bu tarife değişikliğiyle birlikte, 1. grup mesken içme suyunun metreküp birim fiyatı 19,32 TL’den 16,42 TL’ye düşürülecek.

SASKİ Genel Kurulu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında düzenlendi. Toplantıda, “Su ve atıksı tarifelerinde değişiklik” maddesi görüşüldü ve kabul edildikten sonra komisyona havale edildi. Komisyonda teklif yeniden değerlendirilerek meclise gönderildi ve 15 dakikalık bir komisyon görüşmesinin ardından indirim teklifi tekrar değerlendirildi.

Başkan Mustafa Demir, göreve geldikleri süre boyunca 3. kez içme suyuna indirim uyguladıklarını belirtti ve şunları söyledi: “2023 yılında yüzde 20’lik bir fiyat artışı yapmıştık. Şu anda ise olağanüstü genel kurul kararı ile suya indirim yapma kararı aldık. Birileri ‘seçim dönemi yapıyorsunuz’ diyor ama geçen sene mayıs ayında da zam yapmıştık. Daha önce 2 kez indirim yapmıştık ve şu anda 3. sefer su indirimine gidiyoruz.”

Başkan Demir ayrıca, indirim sonrasında Samsun’un su tarifesi fiyatı sıralamasında 16. sıraya gerilediğini belirtti. Önceki durumda Samsun, büyükşehirler arasında su tarifesinde 9. sıradaydı, ancak yüzde 15’lik indirimle beraber 16. sıraya düştü. İçme suyunun Çakmak Barajı’ndan temin edildiğini ve bu süreçte ciddi bir elektrik maliyeti olduğunu vurgulayan Demir, GES projeleri tamamlandığında elektrik giderlerinin sıfırlanacağını da ifade etti. Ayrıca, su borcunu ödeyemeyen kişilerin suyunun kesilmediğini ve belediye olarak bu masrafları üstlendiklerini de belirtti.

Başkan Demir, vatandaşlardan tahsil edilen su paralarının şehrin altyapısı ve hizmetleri için kullanıldığını da vurguladı. “Hamaset ve popülist yaklaşımlarla hareket etmek, şehre yapılan en büyük haksızlıktır” diyen Demir, halktan anlayış göstermelerini ve ödedikleri paranın hizmetlerine harcandığını bilmelerini istedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin yaptığı yüzde 15’lik indirim sonrasında su tarifeleri de güncellendi. İndirimden sonra Samsun’daki 1. grup mesken abonelerinin 1 metreküp içme suyu birim fiyatı 19,32 TL’den 16,42 TL’ye, 2. grup mesken abonelerinin fiyatı 16,56 TL’den 14,08 TL’ye, 3. grup mesken abonelerinin fiyatı ise 13,64 TL’den 11,59 TL’ye düşürüldü. Kırsal alanda ise 1. grup kırsal abonelerin birim fiyatı 4,83 TL’den 4,11 TL’ye, 2. grup kırsal abonelerin fiyatı 4,14 TL’den 3,52 TL’ye, 3. grup kırsal abonelerin fiyatı ise 3,41 TL’den 2,90 TL’ye düşürülmüş oldu.

Özetle, Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, içme suyu fiyatlarında yüzde 15 indirim yapma kararı aldı. Bu tarife değişikliğiyle Samsun, diğer büyükşehirler arasında su tarifesinde 16. sırada yer alacak. Su tarifelerinde yapılacak indirim, vatandaşların suya daha uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlayacak.”

Vali Ünlü AB projeleri hakkında bilgilendirildi: İşte detaylar

Sıradaki haber:

Vali Ünlü AB projeleri hakkında bilgilendirildi: İşte detaylar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.