h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Siemens Türkiye, Sürdürülebilir Bir Geleceğe Katkı Sağlamak İçin Akıllı Bina Sistemlerini Kullanıyor

Siemens Türkiye, Sürdürülebilir Bir Geleceğe Katkı Sağlamak İçin Akıllı Bina Sistemlerini Kullanıyor

Siemens Türkiye, enerji tasarrufu ve karbon salımının azaltılması ile müşterilerin ve Türkiye'nin sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlıyor. Şirket, dijital binalar yaklaşımını kullanarak yapıları sürdürülebilir hale getiriyor. Binaların ve endüstriyel tesislerin enerji performansı, enerji üretimi, tüketimi ve yönetimi alanlarında yenilikçi çözümler sunarak enerji verimliliği sağlıyor. Ayrıca elektrikli araç şarj istasyonları da kurarak sürdürülebilir, konforlu, sağlıklı ve güvenli binaların dijital dönüşümünü hızlandırıyor.

Siemens Türkiye, Sürdürülebilirlik ve Dijital Binalarla Türkiye’nin Hedeflerine Katkıda Bulunuyor

Siemens Türkiye, sağladığı enerji tasarrufu ve azaltılmış karbon salımıyla müşterilerin sürdürülebilirlik hedeflerine ve Türkiye’nin ekonomik ve karbon nötr olma hedeflerine katkı sağlıyor. Gerçek ve dijital dünyayı birleştiren dijital binalar yaklaşımını benimseyen Siemens Türkiye, sürekli aktif ve katkı sağlayan sistemler kurarak binaları sürdürülebilir hale getiriyor.

Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Bölümü Ülke Yöneticisi Tolga Afşin, “Binaların ve endüstriyel tesislerin sürdürülebilirlik hedeflerini odağımıza alıyoruz” diyerek şirketin binaları sağlıklı, konforlu ve güvenli yaşam alanlarına dönüştürdüğünü belirtti. Afşin, binaların enerji tüketiminin dünya genelinde üretilen enerjinin yüzde 40’ını oluşturduğunu ve binaların yönetimi ve işletmesinin küresel karbon emisyonlarının yüzde 27’sine sebep olduğunu vurguladı. Şirket olarak, özelleştirilmiş yol haritalarıyla şirketlerin ve yatırımcıların net sıfır karbon hedefine ulaşmasına yardımcı olduklarını söyledi.

Afşin, sürdürülebilir, konforlu, sağlıklı ve güvenli binalar için sundukları yenilikçi çözümlerle enerji performansı servisleri, enerji üretimi ve tüketimi, varlık performansı ve bina yönetimini bir araya getirdiklerini açıkladı. Siemens Türkiye, akıllı alt yapı sistemleriyle endüstriyel tesisler, havalimanları, hastaneler, üniversite ve okul kampüsleri, alışveriş merkezleri, rezidanslar, ofis binaları, oteller, kültür merkezleri ve stadyumlar gibi yapıları daha az enerji tüketerek enerji verimliliği sağlıyor ve siber güvenlik sistemleriyle bu yapıları daha güvenli alanlara dönüştürüyor. Ayrıca, akıllı aydınlatma ve havalandırma sistemleriyle konforlu ortamlar oluşturarak bina sakinlerinin veya çalışanlarının konfor ve verimliliğine katkı sağlıyorlar.

Elektrikli araçlar için de çözümler sunan Siemens Türkiye, otoparklara hızlı şarj özelliğine sahip şarj istasyonları kurabiliyor. Tolga Afşin, elektrikli araçların artan yaygınlığına dikkat çekerek, şarj istasyonlarında aynı anda üç aracın şarj edilebildiğini ve ek dispenser ile araç sayısının 5’e kadar çıkabildiğini belirtti. Ayrıca, dijital bina sistemlerinin insan ve iş ihtiyaçlarına duyarlı olduğunu ve ihtiyaçlara göre özelleştirilebildiğini vurguladı.

Siemens Türkiye, projeleri arasında İstanbul Finans Merkezi, Ankara Şehir Hastanesi ve Sepiciler Deri gibi örneklerle sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüme katkı sağlamaktadır. Özellikle İstanbul Finans Merkezi’nin dijital dönüşümünde hayata geçirilen en büyük IoT çözümüne büyük önem verdiklerini söyleyen Afşin, Siemens Xcelerator adlı açık, esnek ve dijital bir ekosistemle sektörler arasındaki dijital dönüşümü hızlandırdıklarını belirtti. Siemens Xcelerator ekosistemi sayesinde müşteriler, iş ortakları ve geliştiriciler arasındaki etkileşimi artırarak bilgi alışverişini kolaylaştırıyor ve dijital dönüşümlerini hızlandırıyorlar.

Son olarak Tolga Afşin, Building X adlı dijital bina platformunun binaların sanal temsiliyle gerçek bina operatörlerinin sorunlarını daha hızlı çözebildiğini ve kullanıcıların binalarını daha sürdür

Perihan Savaş, Denizli’nin en renkli festivalinde konuk oldu ve büyük ilgi gördü

Sıradaki haber:

Perihan Savaş, Denizli’nin en renkli festivalinde konuk oldu ve büyük ilgi gördü

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.