h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Silvan’da 3 bin dönümlük alanda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

Silvan’da 3 bin dönümlük alanda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacak.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), oda organları ve üyeleriyle bir araya gelerek bir yıllık faaliyetlerini değerlendirdi. 2023 yılında inşaat ve imalat sektörlerinde üye artışı yaşandığı belirtilirken, oda bünyesindeki diğer kurumların da çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Silvan'da 3 bin dönümlük bir alanda Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarına başlandığı ve bölgedeki gastronomi çalışmalarının önemli bir ayak olduğu ifade edildi. Diyarbakır'daki deprem döneminde oda üyelerinin yoğun bir çaba sarf ettiği vurgulandı. Toplantıda, DTSO'nun yaptığı faaliyetler hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), bir yıllık faaliyetlerini değerlendirmek için oda organları ve üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, oda kayıtlı üye sayısının 222 bin 800 olduğunu belirtti. Ayrıca inşaat ve imalat sektörlerinde üye artışı yaşandığını vurgulayan Kaya, bu sektörlerin kent için büyük bir değer taşıdığını söyledi. Başkan Kaya, toplantıda ayrıca Diyarbakır’da kurulacak olan Silvan Organize Sanayi Bölgesi’nin önemini ve kentin fuarlar kentine dönüşmesindeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DTSO Meclis Başkanı Nevin İl ise Diyarbakır’ın kültür, sanat ve ticaretin merkezi olduğunu belirterek, kentin sorunlarına karşı duyarlılık gösterdiklerini ve ekonomik refahın arttırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Toplantıda ayrıca Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, DTSO Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Defne Eyyubi ve TOBB Diyarbakır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Vedat Elibal, 2023 yılındaki faaliyetlerini paylaştılar.

SSB Başkanı Görgün: Milli Muharip Uçağımız KAAN’ın İlk Uçuşu Yakın Zamanda Gerçekleşecek

Sıradaki haber:

SSB Başkanı Görgün: Milli Muharip Uçağımız KAAN’ın İlk Uçuşu Yakın Zamanda Gerçekleşecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.