h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na Değişiklik Önerisi Meclis’e Sunuldu

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na Değişiklik Önerisi Meclis’e Sunuldu

"Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif kapsamında, İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak pasif işgücü piyasası programlarının etkinliği artırılacak ve sigortalı çalışanların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için asgari prim ödeme gün sayısı düşürülecek. Ayrıca, teşvik süreleri uzatılabilecek ve Asgari Ücret Desteği bu yıl itibarıyla 700 lira olarak belirlendi."

TBMM’ye sunulan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, gelişmelerin ardından dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’ye sunulduğunu açıkladı. Bakan Işıkhan, İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, sigortalı çalışan vatandaşların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 senede asgari prim ödeme gün sayısının 600’den 450 güne indirileceği duyuruldu. Teşvik sürelerinin uzatılma ihtimaline de değinen Bakan Işıkhan, 31 Aralık 2025 tarihine kadar uygulanan ve 54 aya kadar faydalanılabilecek olan teşvik süresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri ile 31 Aralık 2026’ya kadar uzatılabileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Desteği’nin bu yıl itibarıyla 700 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Bu önemli gelişmelerin ardından, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte çalışanların sosyal güvence ve desteklerden daha fazla faydalanacağı öngörülüyor. Gözler, TBMM’den çıkacak karara çevrildi.

TTK’ya 373 işçi yeni işe başladı

Sıradaki haber:

TTK’ya 373 işçi yeni işe başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.