h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • SSK ve Bağkur Emeklilerinde Yeni Dönem: Enflasyonun Üzerinde Ek Zam Müjdesi!

SSK ve Bağkur Emeklilerinde Yeni Dönem: Enflasyonun Üzerinde Ek Zam Müjdesi!

Geçmiş dönemlerde enflasyonun üzerinde refah payı artışlarıyla gündeme gelen SSK ve Bağkur emeklileri için merakla beklenen gelişmeler yaşanıyor. Vakit.com.tr'de yer alan habere göre, emeklilere yönelik olası zam düzenlemeleri ve yasal süreçler konusunda önemli bir değerlendirme yapan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili tüm detayları açıkladı. Detaylar haberimizde!

Geçmiş dönemlerde enflasyonun üzerinde refah payı artışlarıyla gündeme gelen SSK ve Bağkur emeklileri için merakla beklenen gelişmeler yaşanıyor. Vakit.com.tr’de yer alan habere göre, emeklilere yönelik olası zam düzenlemeleri ve yasal süreçler konusunda önemli bir değerlendirme yapan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuyla ilgili tüm detayları açıkladı.

Aralık ayı enflasyon rakamları açıklanarak son 6 ayın enflasyon farkının yüzde 37.57 olarak belirlendiği bu dönemde, SSK ve Bağkur emeklileri için öngörülen artışlar büyük bir merakla bekleniyor. Bayram, bu artışın en azından memur emeklilerine yapılan yüzde 49.25 zam seviyesine denk gelmesini ve refah payı artışıyla birlikte yüzde 50’yi bulabileceğini belirtiyor.

Meclis’in açılmasının ardından hızla bir torba yasa hazırlanarak düzenleme yapılması bekleniyor. Muhammet Bayram, memur emeklilerinin maaşlarını 1-5 Ocak tarihleri arasında aldığını, ancak SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarını ayın sonuna doğru aldıklarını ifade ederek, olası bir zam farkının ocak ayına yetişmesini beklediğini dile getiriyor.

En düşük emekli maaşı konusunda ise Bayram, yüzde 50’lik bir zam beklentisi içerisinde olduğunu ve bununla birlikte en düşük emekli maaşının 11,250 TL seviyesine çıkmasını öngördüğünü belirtiyor. Ancak, en düşük emekli aylığının kök maaşa sabitlenmesi gerektiğini de vurguluyor.

SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarının yükseltilmesi için yüzdelik dilim düzenlemesi ve en düşük aylığın artırılması gibi seçeneklerin değerlendirildiği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde işçi ve Bağ-Kur emeklileri için de çalışmaların yapılacağı ve TBMM’nin açılmasının ardından bu düzenlemelerin hızla yasalaşmasının beklendiği ifade ediliyor.

Yeni Yıl İle Birlikte Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Güncellendi

Sıradaki haber:

Yeni Yıl İle Birlikte Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri Güncellendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.